تاثیر همزیستی قارچ مایکوریزا آربسکولار بر برخی شاخص های کیفی و فیزیولوژیکی گل لیزیانتوس گلدانی ( Eustoma grandiflorum ‘Matador Blue’‎ )

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: فصلنامه علوم باغبانی ایران، دوره: 50، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_JHS-50-4_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 360
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ایمان فرخوند

دانشجوی سابق کارشناسی ارشد، گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهرکرد، ایران

سعید ریزی

استادیار، گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهرکرد، ایران

رحیم برزگر

استادیار، گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهرکرد، ایران

مسعود فتاحی

دانشجوی دکتری، گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهرکرد، ایران

چکیده

این آزمایش به منظور بررسی اثر همزیستی سه گونه قارچ مایکوریزا (Glomus intraradices, Glomus mosseae, Glomus howei) بر شاخصهای رشد و کیفیت گل لیزیانتوس (Eustoma grandiflorum) پاکوتاه اجرا شد. آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با سه عامل مایکوریز، غلظت و بستر کشت در سه تکرار اجرا شد. نتایج نشان داد مایکوریزا باعث افزایش وزن تر و خشک اندام هوایی و ریشه، ارتفاع گیاه و تعداد غنچه شد. محتوای کلروفیل و نیتروژن نیز با افزایش میزان قارچ ریشه ها نسبت به شاهد افزایش معنی داری داشت. به طور کلی کاربرد مایکوریزا توانست غلظت فسفر و نیتروژن را در برگ گیاهان لیزیانتوس گلدانی افزیش دهد. بر اساس نتایج تلقیح بستر کاشت با قارچ های مایکوریزا می تواند به طور قابل توجهی وضعیت تغذیه ای گیاه گلدانی لیزیانتوس را بهبود بخشد و همچنین باعث بهبود شاخص های رویشی و زایشی شود.

کلیدواژه ها

توپی, عناصر, کلروفیل, گلدان

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.