استفاده از فناوری زنجیره بلوک در سازوکارهای امنیتی به کار رفته در سامانه های مالی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس ملی مهندسی برق،کامپیوتر و مکانیک
  • کد COI اختصاصی: ECME06_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 599
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اسماعیل ملااحمدی

فارغ التحصیل کارشناسی ارشد علوم کامپیوتر، دانشگاه صعنعتی شریف

الهام محمودآبادی

فارغ التحصیل کارشناسی ارشد فناوری اطلاعات، دانشگاه صنعتی امیرکبیر

چکیده

در سال های اخیر زنجیره بلوک به عنوان یکی از تاثیرگذارترین فناوری ها، مورد توجه متخصصان صنایع مختلف قرار گرفته است اگرچه استفادهاز این فناوری در رمزارزها، قراردادهای هوشمند و سایر حوزه های مالی مورد توجه ویژه متخصصین این حوزه ها قرار گرفته است اما استفاده از این فاوری در سازوکارهای امنیتی و زیر ساخت های حوزه امنیت نیز به یکی از مباحث داغ در سال های اخیر تبدیل شده است. رشد و پیشرفت استارتاپ ها و کسب و کارهای جدید در حوزه امنیت که از ایده ها و رویکردهای مبتنی بر زنجیره بلوک بهره برده اند و سرمایه گذاری شرکت های بزرگ نرم افزاری و برخی از بانک های بزرگ در کاربردهای امنیتی مبتنی بر زنجیره بلوک نشان دهده افزایش توجه در به کارگیری این فناوری در کاربردهای امنیتی است. استفاده از این فناوری به منظور هویت سنجی و احراز هویت کاربران، زیر ساخت کلید عمومی، محافظت از داده های کاربران مقابله با حملات منع خدمت از جمله موضوعات مهم مطرح شده در این زمینه می باشد. هم چنین وجود این فناوری نوین در زیر ساخت های امنیتی می تواند علاوه بر افزایش امنیت سامانه های مالی، گاهی به سهولت کاربران در صنعت بانکداری کمک کند. در این مقاله سعی خواهیم کرد ضمن بررسی موارد استفاده از زنجیره بلوک در زیر ساخت ها و سازوکارهای امنیتی به کار رفته در حوزه مالی به بررسی مزایا و چالش های مربوط به این روش ها نیز بپردازیم.

کلیدواژه ها

زنجیره بلوک، سازوکارهای امنیتی، امنیت اطلاعات، امنیت سامانه های مالی، احراز هویت کاربران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.