مشکلات آموزش وپیشبرد تحقیق درعلوم انسانی

  • سال انتشار: 1385
  • محل انتشار: کنگره ملی علوم انسانی
  • کد COI اختصاصی: SOCIALSCIENCECONF01_121
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1204
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سعید ناجی

عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی

چکیده

روش یا روش های تحقیق یکی از در وس اصلی بسیاری از رشته های علوم انسانی و برخی ازرشته های دیگر است. کتاب های زیادی به عنوان کتاب درسی و کمک درسی دراین زمینه نگاشته و بسیاری دیگرهم ترجمه شده است و بسیاری از آنها هم دربرخی رشته ها ی علوم انسانی تحت دروس اجباری یا اختیاری به دانشجویان تدریس می شوند. بااین همه، دانشجویان قادر نیستند مهارت تحقیق را در دانشگاه چنان که باید، فراگیرند.همان طورکه اساتید و مدرسان این رشته می گویندوازآنچه از خروجی دانشگاهه ا م شخص است ، مشکلاتی چند ، دست به دست هم داده اند تا درنتیجه، کیفیت کنونی آموزش تحقیق یاروش تحقیق را پایین آورده و نیازهای آموزشی کشور در این زمینه محقق نگردد. برخی از ریشه های این م شکلات به دیدگاههای آموزشی ، وبرخی دیگر به دیدگاههای علم شناخ تی و روش شناختی مربوط اند. برخی ازاین علل به ابهام در چیستی روش های تحقیق و خلط معنایی آن با رشته های دیگر و برخی ازآنها نیز به پیش فرضهای روش شناختی و معرفت شناختی مربوط می شوند که همگی در نحوه آموزش تحقیق در دانشگاههاتأثیر می گذارد. علاوه بر این مشکلات،مشکلات دیگری ه م درپیشبرد تحقیقات علوم انسانی ظهور می کنند که شاید در علوم دیگ ر کم رنگتر باشند، این مشکلات دراجرای طرح های پژوهشی مطرح اندودست وپای محققان متخصص رامی گیرند. در این مقاله می کوشیم پس از اشاره ای به مشکلات و پیش فرض های نادرستی که آموزش تحقیق و روش تحقیق وجو ددارد ،مشکلات پیشبرد و اجرای طرح های پژوهشی علوم انسانی ر ا که وضع علوم انسانی کشورمان رادچاربیماری حادی کرده است، بررسی کنیم

کلیدواژه ها

علوم انسانی،نظام آموزشی،روش شناسی ،ایران، تحقیقات

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.