بررسی ارتباط سواد سلامت و کیفیت زندگی در کارمندان پردیس دانشگاه علوم پزشکی کردستان

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: فصلنامه سواد سلامت، دوره: 4، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_JHL-4-4_004
  • زبان مقاله: انگلیسی
  • تعداد مشاهده: 797
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

یدالله زارع زاده

مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی موثر بر سلامت، پژوهشکده توسعه سلامت، دانشگاه علوم پزشکی کردستان، سنندج، ایران

نوید اسکندری

پزشک عمومی،دانشگاه علوم پزشکی کردستان.سنندج.ایران

مسعود مرادی

کارشناس ارشد آمار زیستی، معاونت تحقیقات و فناوری، دانشگاه علوم پزشکی کردستان، سنندج، ایران

نسرین عبدی

مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی موثر بر سلامت، پژوهشکده توسعه سلامت، دانشگاه علوم پزشکی کردستان، سنندج، ایران

چکیده

زمینه و هدف: سواد سلامت به عنوان یکی از موضوعات مهم برای ارتقای سطح سلامت جامعه، مورد توجه سیاستگزاران قرار گرفته است. از طرفی کیفیت زندگی و تلاش در راه اعتلای آن، نقش بسزایی در سلامت فردی و اجتماعی دارد. ، این مطالعه با هدف بررسی ارتباط سواد سلامت و کیفیت زندگی در کارمندان پردیس دانشگاه علوم پزشکی کردستان انجام شده است. روش کار: این مطالعه مقطعی از نوع همبستگی بر روی 205 نفر از کارمندان پردیس دانشگاه علوم پزشکی کردستان در سال 97 انجام شد. نمونه گیری به صورت نمونه گیری در دسترس انجام شد. داده ها با استفاده از ابزار سنجش سواد سلامت (HELIA) و پرسشنامه کیفیت زندگی 12 سوالی (SF-12) گردآوری شدند. سپس با استفاده از آماره های توصیفی و آزمون همبستگی پیرسون در نرم افزار spss نسخه 21 تحلیل شدند. یافته ها: نتایج این مطالعه نشان داد که میانگین نمره سواد سلامت افراد مورد مطالعه 17.69±130.16 و نمره کیفیت زندگی 15.2±87.21 بوده است. بیشترین منبع کسب اطلاعات کارکنان بهداشتی و پزشک و اینترنت بوده است. نتایج تحلیلی مطالعه نشان داد که بین متغیر جنس، سن ، سابقه کار و وضعیت تاهل با سواد سلامت و کیفیت زندگی ارتباط معنی دار آماری وجود ندارد. اما بین سطح تحصیلات با میزان سواد سلامت و کیفیت زندگی ارتباط معنی دار آماری وجود داشته است(p< 0.05). همچنین بین سطح سلامت با میزان کیفیت زندگی ارتباط معنی دار آماری مشاهده شده است. (p< 0.0001) نتیجه گیری: با توجه به ارتباط سواد سلامت با ابعاد کیفیت زندگی، توجه هر چه بیشتر به ارتقای سواد سلامت افراد (به ویژه بزرگسالان دارای سواد سلامت ناکافی) در برنامه های ارتقای کیفیت زندگی، ضروری به نظر می رسد. واژگان کلیدی: سواد سلامت ، کیفیت زندگی، کارمندان

کلیدواژه ها

سواد سلامت, کیفیت زندگی, کارمندان

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.