تکثیر و همسانه سازی ژن آلفا توکسین باکتری کلوستریدیوم پرفرینجنس در باکتری E. coli

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: فصلنامه بیوتکنولوژی کشاورزی، دوره: 11، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_JOAGK-11-4_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 395
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسینعلی ساسان

گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه شهید با هنر کرمان، کرمان، ایران

مهین رسانی

دانشجوی کارشناسی ارشد، بخش مهندسی علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید با هنر کرمان،

سمانه کارآموز

دانشجوی کارشناسی ارشد، بخش مهندسی علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید با هنر کرمان،

علی اسماعیلی زاده کشکوئیه

دانشگاه شهید باهنر کرمان

چکیده

اهداف: هدف از انجام این پژوهش، تکثیر و همسانه­سازی شکل کامل و همچنین بخش ابتدایی ژن کشنده آلفا­­توکسین (α-Toxin) باکتری کلستریدیوم پرفرینجنس با اندازه­های به ترتیب 1100 و 750 جفت باز با استفاده از ناقل بیانی pET28a در باکتری E.coli بود. مواد و روش­ها: استخراجDNA  ژنومی با استفاده از کیت کیاژن صورت گرفت. آغازگرهای جلوبرنده و برگشت در آزمایشگاه طراحی و در ناحیه ابتدایی آغازگرها ردیف­های آنزیم­های برشگر HindIII و XhoI مطابق با ناحیه کلونینگ پلاسمید مورد نظر اضافه گردید. قطعات ژنی مورد نظر با روش PCR معمولی تکثیر و در ناقل pET28a با کمک روش شوک حرارتی کلون شدند. استخراج DNA پلاسمیدی با استفاده از روش لیز قلیایی صورت گرفت. نتایج: نتایج ژل الکتروفورز محصولات PCR، تکثیر واضح و واحد شکل کامل و همچنین بخش ابتدایی قطعات ژنی مورد نظر را مطابق با اندازه های مورد انتظار نشان داد. بعلاوه با استفاده از آزمایش هضم آنزیمی منفرد و دوگانه توسط آنزیم های برشگر HindIII و XhoI همسانه سازی ژنهای آلفا­توکسین در باکتری میزبان و تولید باکتریهای نوترکیب تایید شد. نتیجه­گیری:  با توجه به موفقیت آمیز بودن دقیق کلونینگ ژنهای آلفا­توکسین در باکتری­های بیانی میزبان، می­توان گفت که پرایمرهای طراحی شده در این تحقیق برای تکثیر ژن آلفا­توکسین بسیار اختصاصی بوده و به عنوان مارکر شناسایی و طبقه بندی این باکتری­ها می­توانند استفاده واقع شوند. همچنین با ساخت احتمالی واکسن­های نوترکیب ژنتیکی مهندسی­شده می­توان کنترل و مقابله با پاتوژن­های مهمی همچون باکتری کلستریدیوم پرفرینجنس را امکان­پذیر ساخت.

کلیدواژه ها

آلفاتوکسین, کلستریدیوم پرفرینجنس, همسانه سازی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.