شبیه سازی عددی و انتخاب بهینه مکان قرارگیری PCM در آجر بیسکوئیتی ساختمانی جهت کاهش شار حرارتی ورودی به ساختمان از طریق دیوارها

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: همایش ملی علوم و فن آوری های نوین در آب،انرژی و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: WEECONF01_101
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 392
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدحسین احسائی

گروه مهندسی مکانیک، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه ولیعصر(عج)، رفسنجان، ایران

بهراد حقیقی

استادیار، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه ولیعصر(عج)، رفسنجان، ایران

بهروز حقیقی

گروه مهندسی مکانیک، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه فردوسی، مشهد، ایران

چکیده

تقاضای انرژی توسط بخش خصوصی برای ساختمان های دارای سیستم HVAC به طور قابل توجهی افزایش یافته است وجامعه علمی را به یافتن راه های جایگزین جه کاهش این تقاضای انرژی بالا سوق داده است. مواد تغییر فاز (PCM ها) بهعنوان موادی با ظرفی ذخیره سازی انرژی حرارتی بالا، به دلیل گرمای نهان ذخیرهشده در طول تغییر فاز، قادر به کاهشتقاضای انرژی ساختمان ها در هنگام ترکیب با مصالح ساختمانی هستند. تحلیل مصالح ساختمانی و خواص ترموفیزیکیآنها گام مهمی در مرحله طراحی ساختمان است. شناسایی گرمایی نمونه های واقعی ممکن است مفید باشد، اما اینکارهمیشه ممکن نیست و معمولا پرهزینه است. بنابراین، محققین روشی را توسعه داده اند که قادر به شناسایی هدایتحرارتی موثر مواد واقعی در مقیاس کلان و ثبت منحنی های واکنش شار حرارتی زمان تولید شده توسط PCM درسیستم سازنده برای افزایش اینرسی حرارتی هستند. در این مطالعه ساختار یک آجر بیسکوئیتی ساختمانی با ابعادمشخص، تحت شبیه سازی توسط نرم افزار کامسول قرار گرفته و با قرار دادن PCM در نقاط مختلف آن، بار حرارتیساختمان مدل می شود. نتایج حاکی از آن است که قرار گرفتن مواد تغییر فاز در ناحیه سمت چپ آجر (Left)؛ که درادامه توضیح داده شده است، بیشترین تاثیر را در کاهش شار ورودی به ساختمان در فصل تابستان در شهر رفسنجان دارد.همچنین قرار گرفتن این مواد در ناحیه Full سبب افزایش شار حرارتی ورودی به ساختمان شد.

کلیدواژه ها

موادتغییر فاز، شارحرارتی، بهینه سازی مصرف انرژی، انتقال حرارت، آجر ساختمانی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.