نانوالیاف کامپوزیتی تنظیم کننده گرمایی از پلی اتیلن گلیکول، پلی(وینیل الکل) و نانوذرات تیتانیم دی اکسید

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: دوماهنامه علوم و تکنولوژی پلیمر، دوره: 32، شماره: 5
  • کد COI اختصاصی: JR_IJPST-32-5_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 544
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

صدف سلیمیان

دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات، گروه مهندسی نساجی، تهران، ایران، صندوق پستی ۷۷۵-۱۴۵۱۵

مجید منتظر

تهران، دانشگاه صنعتی امیرکبیر، دانشکده مهندسی نساجی، قطب علمی سازه های الیافی متعامل و بهبود محیط، صندوق پستی ۴۴۱۳-۱۵۸۷۵

ابوسعید رشیدی

دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات، گروه مهندسی نساجی، تهران، ایران، صندوق پستی ۷۷۵-۱۴۵۱۵

ندا سلیمانی

تهران، دانشگاه شهید بهشتی، دانشکده علوم زیستی و بیوتکنولوژی، گروه میکروبیولوژی و بیوتکنولوژی میکروبی، صندوق پستی ۱۷۱۹-۱۶۷۶۵

چکیده

فرضیه : امروزه کاربرد روش های نوین برای تهیه انرژی پاک و تجدیدپذیر مانند انرژی گرمایی بیشتر احساس می شود. استفاده از مواد تغییر فاز (PCMs) از مهم ترین روش های ذخیره سازی انرژی گرمایی است که به عنوان مواد پاک و تجدیدپذیر در الیاف تنظیم کننده گرمایی برای منسوجات هوشمند به کار گرفته می شوند. پلی اتیلن گلیکول (PEG) ماده تغییر فازجامد-مایع با ویژگی های مناسب است که به کپسولی کردن نیاز دارد. الکتروریسی تک فازی ترکیبی شامل پلیمر ماتریس و PCM روشی برای کپسولی کردن است. از طرفی، افزودن اکسید فلزی می تواند به افزایش رسانندگی گرمایی مواد تغییر فاز منجر شود. این پژوهش با هدف تولید نانوالیاف تنظیم کننده گرمایی از پلیمرهای پلی( وینیل الکل) (PVA) و PEG و نانوذرات تیتانیم دی اکسید (TiO2) انجام شده است.روش ها: در این پژوهش، نانوذرات TiO2 به محلول ترکیبی بهینه شامل PVA و PEG افزوده و محلول حاصل با روش تک فازی الکتروریسی شد و سپس عملکرد تنظیم کنندگی گرمایی آن بررسی شد. برای دستیابی به این هدف، آزمون های DSC ،DTG  FTIR و XRD به کار گرفته شد و از نانوالیاف تصاویر FE-SEM،EDS و نگاشت عنصری تهیه شد. یافته ها: براساس نتایج آزمون DSC آنتالپی های ذوب و تبلور نانوالیاف تولیدشده بیشتر از پودر خالص PEG به دست آمد. همچنین طبق تصاویر FE-SEM ،EDS و نگاشت عنصری وجود نانوذرات TiO2 در نانوالیاف تایید شد. براساس آزمون DTG وجود نانوذرات TiO2 و PVA موجب افزایش دمای تخریب PEG در نانوالیاف در مقایسه با پودر PEG شد. طیف FTIR وجود پلیمرها و نانوذرات TiO2 را نشان داد. الگوی XRD نشانگر ساختار بلوری نانوالیاف بود. بنابر نتایج، نانوالیاف تهیه شده می توانند به عنوان ماده تنظیم کننده گرمایی شکل پایدار در کاربردهای مختلف استفاده شوند.

کلیدواژه ها

مواد تغییر فاز, نانوالیاف, پلی(وینیل الکل), پلی اتیلن گلیکول, نانوذرات تیتانیم دی اکسید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.