مطالعه وضعیت انجمن های دانشجویی مطالعات آرشیوی جهان
- سال انتشار: 1398
- محل انتشار: بیستمین همایش ملی انجمن علمی دانشجویی علم اطلاعات و دانش شناسی دانشگاه الزهرا(س)
- کد COI اختصاصی: SSSIK20_007
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 520
نویسندگان
کارشناسی ارشد مطالعات آرشیوی دانشگاه الزهرا (س)
چکیده
هدف: هدف پژوهش حاضر مطالعه وضعیت انجمن های دانشجویی مطالعات آرشیوی جهان است.روش پژوهش: پژوهش حاضر دارای رویکرد کمی و از نظر هدف کاربردی است. روش پژوهش حاضرپیمایشی توصیفی است چراکه وضعیت انجمنهای ذکر شده در جامعه پژوهش را توصیف میکند. جامعه اینپژوهش 12 انجمن دانشجویی مطالعات آرشیوی در جهان بوده است. همچنین روش گردآوری داده ها مطالعهکتابخانه ای بوده و از طریق مشاهده به بررسی وبلاگ ها و وبسایت های انجمن های ذکر شده در جامعهپژوهش پرداخته شده است.یافته ها و نتیجه گیری: ایجاد کانال ارتباطی میان دانشجویان رشته مطالعات آرشیوی و آرشیویست ها توسط اکثر انجمن ها به عنوانهدف اصلی در نظر گفته شده بود. همچنین اکثر انجمن های بررسی شده برگزاری بازدیدهای آموزشی وسفر به آرشیوهای مختلف را در لیست فعالیت های خود قرار دادهاند. از طرفی اکثر انجمن های دانشجوییمطالعات آرشیوی در بخش های مختلف خود هماهنگ کننده کارها و مسئول امور مالی را قرار داده اندو بعد از آن رئیس و نایب رئیس در مرتبه بعدی از نظر فراوانی قرار دارند. از نظر عضوگیری، اکثرانجمن ها اشاره کرده اند که اعضای انجمن حتما باید از همان دانشگاه و از رشته علم اطلاعات و یا مطالعاتآرشیوی باشند. اکثر انجمن ها دارای وبسایت دانشگاهی بودند. از میان رسانه های اجتماعی مورد استفادهانجمن های بررسی شده نیز، فیسبوک بیشترین میزان فراوانی را داشته است. همچنین ایمیل یکی ازمحبوب ترین راه های ارتباطی با انجمن های دانشجویی مطالعات آرشیوی است. در نهایت به نظر می رسد داشتنخط مشی مدون و الکترونیکی یکی از نقاط قوت انجمن های دانشجویی مطالعات آرشیوی است چرا کهموجب بیشتر شناخته شده انجمن ها و فعالیت های آنها می شود.کلیدواژه ها
انجمن دانشجویی، مطالعات آرشیوی، دانشگاهمقالات مرتبط جدید
- کارآفرینی در کتابخانه های عمومی با راه اندازی خدمات مشاوره اطلاعاتی و مشاوره خوانندگان
- متاورس: مباحثی از فرصت های حرفه ای و مشاغل در گستره فناوری نوین
- بررسی معماری و بلوغ کسب و کار رایانش ابری بر مبنای مدیریت امنیت اطلاعات در علم اطلاع شناسی (مطالعه موردی شرکت های دانش بنیان پارک فناوری ارتباطات و اطلاعات)(چارچوب همکاری های بین رشته ای و فرا رشته ای برای کارآفرینی دانش بنیان)
- ایجاد سازمان نظام مدیریت اطلاعات و دانش (نماد)
- لزوم توجه به فرصت های جدید بازارکار در محتوای درسی رشته علم اطلاعات و دانش شناسی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.