شبیه سازی وبهینه سازی نقطه شبنم هیدروکربنی پالایشگاه های گازطبیعی جهت کاهش آسیب به تجهیزات صنایع بالادستی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: همایش تجربه کاوی اقتصاد مقاومتی
  • کد COI اختصاصی: IRMF01_157
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 394
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدرضا اخوان

بهره برداری برق و انرژی صبا

احسان کولانی

بهره برداری برق و انرژی صبا

چکیده

امروزه فرایند تنظیم نقطه شبنم هیدروکربنی با سیستم سرمایشCryogenic به عنوان یکی از روش های موثر در تنظیم نقطه شبنم هیدروکربنی مورد استفاده قرار می گیرد. از این رو این صنعت اهمیت به سزایی در تکمیل سیستم تصفیه گاز طبیعی ایفا می نماید. تجزیه و تحلیل این فرایند مستلزم در نظر گرفتن روابط ترمودینامیکی حاکم بر رژیم جریان، معادلات انتقال حرارت و سیالات و مکانیزم راهبری فرایند از نظر شرایط دما و فشار بهینه می باشد. در این تحقیق برای بررسی تنگناهای موجود و بهینه سازی فرایند ژول تامسون از نرم افزار Aspen Hysys جهت بررسی تاثیر عملکرد تغییر فشار، دما و مقدار جریان واقعی پالایشگاه بر راندمان مبدل حرارتی و همچنین راندمان جداسازی مخزن جداسازو تبدیل انرژی و بهینه سازی آن در فرآیند استفاده شده است. همچنین با شبیه سازی کل این فرایند در حالت پایا و تغییر پارمترهای فشار، دما و جریان عملکرد واحد مورد بررسی قرار گرفته است. مطالعه و بررسی نتایج حاصل از شبیه سازی با داده های تجربی و آزمایشگاهی عملا عدم کارایی مبدل حرارتی و مخزن دما پایین، کاملا مشهود بود. از نتایج حاصل از تحقیق دما، فشار و جریان بهینه بهترین عملکرد واحد ژول تامسون بدست آمد. جهت بهینه سازی فرایند استفاده از فیلتر سیکلونی و یا تعویض شیر فشار شکن با توربو اکسپندر در جهت افزایش کارایی انرژی موثر می باشد.

کلیدواژه ها

نقطه شبنم، تبدیل انرژی، مبدل حرارتی، مخزن جداسازی، شبیه سازی پایا، توربو اکسپندر، ژول تامسون

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.