امکان سنجی اجرای کشت مجدد نیشکر در زراعت قبلی آن با استفاده از روش شخم کاهشی نواری

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: دوازدهمین کنگره ملی مهندسی مکانیک بیوسیستم و مکانیزاسیون ایران
  • کد COI اختصاصی: NCAMEM12_233
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 541
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سینا لطیف التجار

دانشجوی دکترای دانشگاه صنعتی اصفهان و کارشناس محقق موسسه تحقیقات و آموزش توسعه نیشکر

کامران مقامیان

دانش آموخته کارشناسی ارشد زراعت ، مدیر مطالعات کاربردی کشت و صنعت امام خمینی (ره)

منوچهر عبادیان

دانش آموخته کارشناسی ، مدیر تجهیزات مکانیکی کشت و صنعت امام خمینی (ره)

ناصر ماکنالی

کارشناسی ارشد آبیاری و زهکشی ، معاونت کشاورزی کشت و صنعت امام خمینی (ره)

چکیده

به کارگیری ادوات خاک ورز مه مترین راه اصلاح ساختمان خاک برای رشد ریشه است. خاک ورزی کاهشی نواری شیوه ای ازخاک ورزی است که مزایای شخم مرسوم را برای مناطق کاشت و مزایای بی خاک ورزی را در فاصله بین ردیف های کاشت دارد. با توجهبه شدت عملیات خاک ورزی برای تهیه بستر نیشکر به نظر می رسد که بازنگری در ادوات و نیز روش خاک ورزی از اهمیت زیادیبرخوردار است . فرضیه پژوهش این است که با استفاده از روش خاک ورزی نواری می توان میزان سودآوری مزارع نیشکر را افزایش داد.این آزمون در کشت و صنعت امام خمینی (ره) و در مزرعه SC21-19 انجام شد. این طرح به صورت کرت های خردشده فاکتوریل در قالببلوک های کامل تصادفی به میزان یک پلنت و دو بازرویی انجام شد. تیمار اصلی شامل رقم نیشکر (Cp69-1042, Cp73-21) و تیمارفرعی شامل چهار روش خاک ورزی بود. پارامترهای وابسته در این طرح عملکرد محصول (تن بر هکتار) و هزینه عملیات کشاورزی (میلیونریال) جهت تهیه زمین بود. نتایج حاصل نشان داد که تنها اثر مستقل سال بر عملکرد محصول معنی دار بود. همچنین استفاده از روش شخمکاهشی نواری می تواند هزینه عملیات تهیه زمین مزارع نیشکر را به مقدار 60 درصد کاهش دهد. همچنین تعداد تردد و زمان عملیات بهمقدار تقریبی 70 درصد کاهش خواهد یافت. بنابراین روش شخم کاهشی نواری به عنوان یکی از راهکارهای مهم در حفظ ساختار خاک وکاهش نهاده ها می تواند موردتوجه قرار گیرد.

کلیدواژه ها

عملکرد محصول نیشکر ، خاک ورزی، شخم کاهشی نواری ، کنترل تردد

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.