تعیین ویژگی های مکانیکی سه رقم گردو تحت بارگذاری شبه ایستا

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: دوازدهمین کنگره ملی مهندسی مکانیک بیوسیستم و مکانیزاسیون ایران
  • کد COI اختصاصی: NCAMEM12_221
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 473
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

وحید سلیمی

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم دانشگاه تربیت مدرس

سعید مینایی

استاد گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم دانشگاه تربیت مدرس

علیرضا مهدویان

استادیار گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم دانشگاه تربیت مدرس

چکیده

محصولات مختلف کشاورزی ازجمله گردو در اکثر عملیات برداشت و پس از برداشت مانند فرآوری و بسته بندی تحت تاثیر نیروهایمختلف قرار می گیرند.ازاین رو با بررسی و شناخت خواص مکانیکی گردو میتوان در توسعه و طراحی ماشین های برداشت، دستگاه هایگردو شکن و سایر ماشین های مربوطه از آن ها بهره برد. در این پژوهش، ویژگی های مکانیکی سه رقم گردو تحت بارگذاری شبه ایستاموردمطالعه قرار گرفت. بدین منظور، آزمون فشاری توسط دستگاه آزمون مواد با استفاده از دو فک تخت در تیمارهای مختلف روی سهرقم گردو انجام شد.آزمایش برای سه رقم گردو در سه جهت بارگذاری (طولی، عرضی، جانبی) در ده تکرار بر طبق آزمایش فاکتوریلدر قالب طرح کامل تصادفی اجرا و تغییرات نیرو انرژی طی بارگذاری اندازه گیری شد. نتایج تجزیه واریانس نشان داد که اثر رقم و جهتو اثر متقابل آن ها بر نیروی گسیختگی گردو در سطح احتمال 1 درصد معنی دار است. همچنین اثر رقم و جهت در سطح 1درصد و اثرمتقابل آن ها در سطح 5 درصد بر انرژی گسیختگی گردو معنی دار است. نیروی گسیختگی رقم سنگی در سه جهت (طولی، عرضی،جانبی) به ترتیب 203، 122 و 212 درصد بیشتر از دو رقم کاغذی و شیلی بود و بیشترین مقاومت در جهت بارگذاری جانبی با میانگین 212 نیوتن برای رقم سنگی مشاهده گردید. کمترین مقاومت به بارگذاری فشاری به ترتیب با 46 نیوتن برای رقم شیلی در جهت عرضیبه دست آمد. نتیجه بررسی آماری نشان داد که انرژی گسیختگی برای سه رقم سنگی، کاغذی و شیلی به ترتیب 132، 42 و 63 درصدبود، که به ترتیب بیشترین و کمترین انرژی در جهت بارگذاری ضخامت با 123 و در جهت عرضی 52 میلی ژول ثبت شده است.

کلیدواژه ها

خواص مکانیکی، بارگذاری فشاری، گردو

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.