اثر سن کمباین بر روی تلفات گندم در منطقه مهران

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: دوازدهمین کنگره ملی مهندسی مکانیک بیوسیستم و مکانیزاسیون ایران
  • کد COI اختصاصی: NCAMEM12_215
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 546
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیر عزیزپناه

استادیار گروه مهندسی ماشین های کشاورزی و عضو هیات علمی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ایلام

رضا یگانه

استادیار گروه مهندسی ماشین های کشاورزی و عضو هیات علمی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ایلام

نازآفرین شیخی

دانشجوی کارشناسی ارشدگروه مهندسی مکانیزاسیون دانشکده کشاورزی، دانشگاه ایلام

لطیف زارعی

کارشناس ارشد مکانیزاسیون سازمان جهادکشاورزی استان ایلام

چکیده

باتوجه به نقش اساسی گندم که در تامین نیازمندی های غذایی جامعه، تلفات برداشت محصول یکی از مشکلات مهم درکشاورزی است. برداشت گندم در مهران به صورت مستقیم و با استفاده از کمباین غلات انجام میگیرد. بر اساس شواهد درهنگام برداشت محصول گندم توسط کمباین، کهنه یا فرسوده بودن ماشین میتواند درصد کادرل توجهی از دانه را شکسته یاهمراه کاه بیرون دهد. به منظور اجرای تحقیق تعداد 62 کمباین به طور تصادفی، در سال 1397 در شهرستان مهران انتخاب ومورد بررسی قرار گرفت. نتایج تحقیق نشان داد میانگین کل تلفات گندم در مرحله برداشت توسط کمباین جاندیر با عمر کمتر از5 سال 63/8 درصد و میانگین کل تلفات گندم در مرحله برداشت توسط کمباین جاندیر بالای 10 سال 85/4 درصد محاسبه گردید. نتایج نشان داد برای کمباین های با سن کمتراز 5 سال، بیشترین میزان تلفات دانه به ترتیب در بخش های بوجاری، جمع آوری و برش و کاه پران ها برابر 3/22، 2/12 و 1/22کیلوگرم به دست آمد، همچنین برای کمباین های با سن بیشتراز 10 سال، بیشترین میزان تلفات دانه به ترتیب در واحد جمع آوری و برش، تمیزکنندگی وکاه پران ها به ترتیب برابر 3/16، 2/87 و 2/32 کیلوگرم دست آمد.

کلیدواژه ها

تلفات گندم، افت کمباین، تلفات برداشت، ارقام گندم، عمرکمباین

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.