تاثیر ترکیبی میدان پالس الکتریکی و امواج فراصوت بر کاهش بار میکروبی و کیفیت آب آلبالو

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: دوازدهمین کنگره ملی مهندسی مکانیک بیوسیستم و مکانیزاسیون ایران
  • کد COI اختصاصی: NCAMEM12_181
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 620
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آوا بهروزیان

گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشگاه تربیت مدرس

بهرام حسین زاده سامانی

گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشگاه شهرکرد

محمدهادی خوش تقاضا

گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشگاه تربیت مدرس

مهرسا بهروزیان

گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشگاه تربیت مدرس

چکیده

در این تحقیق آب آلبالو با استفاده از ترکیب میدان پالس الکتریکی و امواج فراصوت مورد تیمار قرار گرفت. هدف اصلی این مطالعه بررسی تاثیر میدان پالس الکتریکی و امواج فراصوت به عنوان تکنولوژی های نوین غیر حرارتی بر میزان غیرفعال سازی میکروارگانیسم ها و کیفیت آب میوه به منظور جایگزینی مناسب با روش های حرارتی مرسوم می باشد. محدوده شرایط آزمایشی به صورت (شدت میدان الکتریکی: 5، 7/5 و 10 کیلوولت بر سانتی متر، مدت زمان اعمال میدان الکتریکی: 5، 20 و 35 ثانیه، توان امواج فراصوت: 100، 150 و 200 وات و زمان اعمال امواج فراصوت: 3، 4 و 5 دقیقه) انتخاب شدند. نتایج حاصل از تیمارها، بیانگر تاثیرگذاری بیشتر زمان اعمال میدان الکتریکی در کاهش میزان اشرشیاکلی نسبت به سایر متغیرها بوده است. مقایسه روش ترکیبی (میدان الکتریکی- فراصوت) و روش متداول حرارتی نشان داد که روش ترکیبی، میزان ترکیبات فنولی کل، آنتوسیانین، ویتامین ث و رنگ را نسبت به روش متداول حفظ کرده است. بنابراین با توجه به توانایی بالای روش ترکیبی در غیرفعال سازی میکروارگانیسم ها و حفظ ترکیبات شیمیایی آب میوه با صرف انرژی کمتر، این فناوری می تواند جایگزینی مناسب برای روش های پاستوریزاسیون حرارتی مرسوم باشد.

کلیدواژه ها

پاستوریزاسیون، میدان پالس الکتریکی، امواج فراصوت، ویژگی های کیفی، آب آلبالو

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.