مکانیابی بهینه غرفه های توزیع میوه تنظیم بازار نوروز در شهرستان رشت با استفاده از تحلیل سلسله مراتبی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: دوازدهمین کنگره ملی مهندسی مکانیک بیوسیستم و مکانیزاسیون ایران
  • کد COI اختصاصی: NCAMEM12_108
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 478
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مرتضی زنگنه

استادیار گروه مهندسی مکانیزاسیون کشاورزی، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه گیلان

نرگس بنائیان

استادیار گروه مهندسی مکانیزاسیون کشاورزی، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه گیلان

چکیده

هرساله با نزدیک شدن به ایام نوروز یکی از نگرانی های مردم تهیه اقلام موردنیاز این ایام است. یکی از پرمصرف تریناین اقلام، انواع میوه هستند که توسط سازمان توسعه روستایی در غرفه هایی در سطح شهر توزیع می شود. باتوجه به افزایشمیزان تقاضای شهروندان شهرستان رشت این سازمان درصدد است تا برای بهبود خدمات و رفع نیاز مردم، تعداد غرفه هایخود را برای نوروز 99 افزایش دهد. بدین منظور 12 مکان پیشنهادی جدید در نظر گرفته شده است. در این پژوهش سعیشد تا با بررسی معیارهای مهم، بهترین نقاط جهت ایجاد غرفه معرفی شود. در این تحقیق با توجه به اهمیت موضوع تلفیقاطلاعات، فرآیند تحلیل سلسله مراتبی انتخاب شد و با بهره گیری از سامانه اطلاعات جغرافیایی GIS تحلیل فضایی و انجامشد. معیارهای موردنظر برای رتبه بندی مکان های پیشنهادی عبارتند از تراکم جمعیتی در مکان پیش نهادی، فاصله مکانپیشنهادی از سردخانه توزیع، فاصله مکان پیشنهادی تا میادین میوه و تره بار و دسترسی به پارکینگ برای مکان پیشنهادی.نتایج تحلیل سلسله مراتبی نشان داد که معیار جمعیت و زیر معیار دسترسی به پارکینگ مهمترین عوامل هستند. مراکزپیشنهادی لشت نشا با وزن نهایی 15 / 0 ، خیابان پرستار با وزن نهایی 14 / 0 و خشکبیجار با وزن نهایی 12 / 0 مراکزیهستند که در اولویت قرار گرفتند. ایجاد مرکز در پیربازار، لاکان شهر و کوی یخسازی در شرایط فعلی توصیه نمی شود.

کلیدواژه ها

مکانیابی، مراکز توزیع میوه، تحلیل سلسله مراتبی، سامانه اطلاعات جغرافیایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.