طراحی، ساخت و ارزیابی سامانه ی گرمایش دی الکتریک با امواج رادیویی برای مهار آفات لمبه گندم و شپشه آرد انباری

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: دوازدهمین کنگره ملی مهندسی مکانیک بیوسیستم و مکانیزاسیون ایران
  • کد COI اختصاصی: NCAMEM12_097
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 694
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آمنه لطفی

دانشجوی سابق کارشناسی ارشد، گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشگاه شیراز

داریوش زارع

عضو هیات علمی، گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشگاه شیراز

سیدمهدی نصیری

عضو هیات علمی، گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشگاه شیراز

محمدعلی اکرمی

عضو هیات علمی، گروه گیاهپزشکی، دانشگاه شیراز

چکیده

تلفات غلات در اثر حمله آفات به طور تقریبی در کشورهای در حال توسعه 20 % و در کشورهای پیشرفته 9% تخمین زدهمی شود. ضدعفونی با مواد شیمیایی خطرات جدی دارد. بنابراین روش های حرارتی غیرشیمیایی می تواندد جایگزین مناسبیباشد. در این پژوهش یک سامانه ی دی الکتریک با امواج رادیویی برای مهار آفات انباری ساخته و ارزیابی شد. برایارزیابی سامانه فوق آزمایش ها در قالب آزمایش فاکتوریل بر پایه ی طرح کاملا تصادفی در سه تکرار انجام شد. عامل هایاصلی اعمال شده عبارت بودند از دمای گندم (50، 60 و 70 درجه سلسیوس)، رطوبت گندم (8%، 12% و 15% مبنای تر) و سردسازی به وسیله ی نیتروژن (بدون سردسازی، سردسازی تا 30 درجه سلسیوس و سردسازی تا 10 درجه سلسیوس) که بهنمونه ها اعمال شد. صفت مورد اندازه گیری درصد مرگ ومیر آفات بود. نتایج واکاوی واریانس نشان داد که اثرهای اصلی ومتقابل همه عامل ها بر درصد مرگ ومیر آفات در سطح % 1، معنادار بود. بنابراین با توجه به مرگ ومیر مطلوب در حالتسردسازی تا 10 درجه سلسیوس، دمای 40 درجه سلسیوس حرارت دهی نمونه ها نیز بررسی گردید. 100 % مرگ ومیر هر دوآفت در دمای 70 درجه سلسیوس حاصل شد. در حالت سردسازی تا 10 درجه سلسیوس 100 % مرگ ومیر برای شپشه گندمدر دمای 40 درجه سلسیوس به دست آمد. 100 % مرگومیر لمبه گندم در رطوبت 8%، 12% و 15% به ترتیب در دماهای 70، 60 و 50 درجه سلسیوس گزارش شد.

کلیدواژه ها

گرمادهی دی الکتریک، کنترل آفات، ذخیره سازی، لمبه گندم، شپشه آرد، گندم، امواج رادیوی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.