بررسی توانایی حذف رنگینه کاتیونی متیلن بلو در نمونه های آبی با استفاده از پلیمرهای سنتزی
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: مجله پژوهش و فناوری محیط زیست، دوره: 2، شماره: 3
- کد COI اختصاصی: JR_JERT-2-3_003
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 388
نویسندگان
کارشناسی ارشد، گروه شیمی، دانشکده علوم، دانشگاه گیلان، رشت، ایران
دانشجوی دکتری، گروه شیمی، دانشکده علوم، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران
چکیده
در این پژوهش، بررسی توانایی حذف رنگینه کاتیونی متیلن بلو با استفاده از پلیمرهای الکترواکتیو بر پایه پلی پیرول (Ppy)، و پلی (3- متیل تیوفن) (P(3)MTh) در سیستم ناپیوسته مورد مطالعه قرار گرفت. ازخاک اره (SD) تهیه شده از چوب نراد پس از مش بندی به عنوان نگه دارنده جهت پوشش پلیمرها و از سورفاکتانت آنیونی سدیم دودسیل سولفات (SDS) برای اصلاح سطح خاک اره پوشش داده شده استفاده شد. اثر برخی پارامترهای مهم مانند pH، غلظت اولیه رنگینه و زمان تماس بررسی شدند. برای ارزیابی داده های به دست آمده، از منحنیهای ایزوترم جذب (لانگمویر و فروندلیچ) استفاده شد. راندمان جذببرای متیل بلو در pH های بازی به حداکثر رسید. ظرفیت جذب با افزایش غلظت اولیه و زمان تماس افزایش یافت. در تمام موارد فرایندجذب از ایزوترم لانگمویر تبعیت ببشتری میکند و نشان دهنده فرآیندهمگن و تک لایه می باشد. همچنین ظرفیت جذب بدست آمده درپلیمرهای SD/PPy/SDS ،SD/PPy و SD/P(3)MTh به ترتیب برابر 59/52، 400 و 1000mg/g شد. براساس بررسی ها و نتایج حاصله در این پژوهش، مشاهده گردید که این مواد پلیمری می توانندبطور موثری در رنگبری پساب هایی نظیر صنایع نساجی بکار گرفتهشوند، که از نظر زیست محیطی از اهمیت ویژه ای برخوردار می باشد.کلیدواژه ها
پلی پیرول، جذب سطحی، پلی 3- متیل تیوفن، جاذب اصلاح شده با سورفاکتانت، ایزوترممقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد دوست دار محیطزیست بهعنوان جایگزین برای صنعت بستهبندی مواد غذایی
- مروری بر کاربرد چارچوبهای فلزی-آلی در جذب دیاکسید کربن
- کنترل بهینه یک مدل دینامیکی امکانات و تسهیلات گردشگری در جهت توسعه پایدار مبتنی بر تاثیرات عوامل محیطی
- بررسی موانع پیاده سازی استانداردهایISO با تاکید بر مدیریت سبز با استفاده از شبکههای عصبی عمیق کانولوشن
- استخراج رمزارز و چالش های آلودگی محیط زیست
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.