تجربیات بیماران دیابتی نوع 2 ایران: یک مرور سیستماتیک تحقیقات کیفی

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: فصلنامه پرستاری دیابت زابل، دوره: 6، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JDN-6-2_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 819
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدرضا فیروزکوهی

گروه داخلی جراحی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی زابل، زابل، ایران

عبدالغنی عبدالهی محمد

گروه داخلی جراحی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی زابل، زابل، ایران

افسانه رییسی فر

دکتری تخصصی پرستاری، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی ایلام، ایلام، ایران

عباس بلوچی

کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران

احمدرضا فیروزکوهی

کارشناسی ارشد فیزیولوژی ورزش، بیمارستان امام خمینی (ره)، دانشگاه علوم پزشکی زابل، زابل، ایران

چکیده

مقدمه و هدف: دیابت علت نهایی نابینایی، نارسایی کلیه و قطع اندام تحتانی است و تقریبا علت بیشتر از نیمیاز قطع عضوهای غیرتروماتیک، می باشد. دیابت به عنوان یک بیماری پیشرونده مزمن بیمار را با چالش هایجسمی، اجتماعی و روانی مواجه می کند؛ که خطر ابتلا به مشکلات روحی روانی را افزایش و کیفیت زندگی راکاهش می دهد. لذا هدف این مطالعه سنتز مطالعات کیفی در مورد تجربیات بیمارن دیابتی نوع 2 در ایران می باشد.مواد و روش ها: این مطالعه یک بررسی سیستماتیک و سنتز شواهد کیفی بر مبنای متدولوژی جوآننا بریگزبود. کلمات کلیدی اولیه در پایگاه های معتبر داخلی و خارجی از جمله Google Scholar, PubMedWiley, Elsevier,SID, Magiran به زبان های فارسی و انگلیسی چاپ شده تا پایان 2017 مورد جستجو قرار گرفتند. دو نویسنده به طور مستقل مقالات را از نظر معیارهای ورود، استخراج داده ها و ارزیابی کیفیتمطالعات مورد بررسی قرار دادند و از روش فرا تجمعی (متا اگریشن) برای سنتز یافته ها استفاده شد.یافته ها: در کل 15 مطالعه کیفی شرایط ورود به مطالعه را کسب کردند. در نهایت سه تم سنتز گردید کهشامل محدودیت های فردی نسبت به دیابت، دیدگاه های مثبت نسبت به بیماری، و نگرانی های آینده می باشند.بحث و نتیجه گیری: تجربیات بیماران دیابتی در ایران نشان داد که آنها به توجهات ویژه ای نیاز دارند تا برمحدودیت ها و نگرانی هایشان فایق آیند.

کلیدواژه ها

دیابت نوع 2، تحقیق کیفی، مرور نظام مند، متا سنتز

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.