سال انتشار: 1390
محل انتشار:
فصلنامه مطالعات هنر اسلامی، دوره: 8، شماره: 14
کد COI مقاله: JR_ISLART-8-14_004
زبان مقاله: فارسیمشاهده این مقاله: 304
فایل این مقاله در 20 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 20 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله نقاشی سغدی سرچشمه ای برای نگارگری ایرانی
چکیده مقاله:
نقاشی سغدی چه از نظر محتوا و چه از نظر صورت با نگارگری ایرانی و ریشه های آن، ازجمله هنر ساسانی و هنر مانوی، رابطه مستقیمی دارد. به عبارت دیگر این نظر هنرپژوهانروسی که هنر فرارود را جدا از هنر ایران می دانند، نادرست است چراکه این هنر بخشی ازهنر ایران، اما از برخی جنبه ها، مستقل از دربار ساسانی است. دوری از مرکز قدرت نه تنهاسبب آفرینندگی هنرمندان پرتوان سغدی، بلکه تلفیق عناصر وا مگرفته از هنر سرزمین هایهمسایه را نیز در هنر سغدی ممکن می ساخت. از سوی دیگر، همین دوری سبب می شد تادر شرایط گوناگون مانند حمله اسکندر یا عرب ها امکان محافظت از میراث گذشته فراهمآید و بی دلیل نبود که نخستین جنبش های فکری، فرهنگی و هنری ایرانیان از خراسانبزرگ و فرارود برخاست. هنر سغدی در تصویر کردن موضوع هایی که امکان بروز و ظهورنمی یافت، آزادی عمل فراوان داشت مانند داستان های عامیانه، داستان های پهلوانی و زنان.نقاشی سغدی با توجه به شیوه اجرا و درونمایه های مشترکش با نگارگری ایرانیمی تواند سرچشمه آن بوده باشد. این خاستگاه نه تنها مسیله تفاوت بنیادین درون مایه ها،زیبایی شناسی و ناهمگونی زمانی با هنر بیزانس؛ بلکه تفاوت جهان بینی و مبانی رنگ با هنرچین و ناهمسازی درونمایه ها و حالت هیربدانه هنر مانوی را نیز ندارد.
کلیدواژه ها:
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
کد یکتای اختصاصی (COI) این مقاله در پایگاه سیویلیکا JR_ISLART-8-14_004 میباشد و برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/1004719/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:محمدی، محمد و حاتم، غلامعلی،1390،نقاشی سغدی سرچشمه ای برای نگارگری ایرانی،https://civilica.com/doc/1004719
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1390، محمدی، محمد؛ غلامعلی حاتم)
برای بار دوم به بعد: (1390، محمدی؛ حاتم)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات مرتبط جدید
- بررسی کارکرد موضوعات زیست محیطی در اقامتگاه گردشگری
- تبیین مولفه های طراحی مسکن انعطاف پذیر با تاکید بر پیش ساختگی در مسکن سازمانی؛ نمونه موردی مسکن سازمانی در اهواز
- بررسی پارامترهای بهسازی لرزه ای در ساختمانهای بتن با استفاده از سیستم جداسازلرزه ای LRB
- بررسی و ارزیابی میزان تاب آوری تاسیسات شهری در برابر تهدیدات انسان ساخت
- بررسی و مقایسه تاثیر افزودنیهای الیاف، پلیمر و نانو بر ویژگیهای مخلوط های آسفالت گرم
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
طرح های پژوهشی مرتبط جدید
- ضوابط و مقررات شهرسازی و معماری برای افراد دارای معلولیت
- مبانی مدیریت خطرپذیری در شهرها
- آشنایی با رنگ های سرد و کاربردهای آن ها
- کاربرد رنگ در فضاهای شهری متناسب با عملکرد هر فضا
- کتاب شناسی مطالعات معماری و شهرسازی ایرانی اسلامی
طرح های پژوهشی فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.