مبانی دیپلماسی فرهنگی از منظر قرآن کریم با تکیه بر آراء علامه طباطبایی و شهید مطهری

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: دوفصلنامه اسلام و ارتباطات میان فرهنگی، دوره: 1، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_IRC-1-1_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 828
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بردیا عطاران

دانشجوی دکتری تخصصی سیاست گذاری فرهنگی دانشگاه امام صادق (ع)

صابر اکبری خضری

دانشجوی کارشناسی ارشد معارف اسلامی و فرهنگ و ارتباطات دانشگاه امام صادق (ع)

چکیده

امروزه یکی از چالش های بشری که جامعه جهانی را از شرق تا غرب فرا گرفتهتحرکات افراطی و تروریستی است که متاسفانه در میان آنها نگاه های افراطی دینیبیش از بقیه به چشم می خورد. مقاله پیش رو نحوه تعامل و گف تو گو بین ملت هاو ادیان مختلف را از منظر اسامی و با تا کید بر قرآن کریم بررسی کرده و می کوشدبه این سوال پاسخ دهد که راهبرد اساسی دین در ارتباط با دیگری چگونه است روش به کارگرفته شده در این مقاله تحلیلی-نظری است و تحلیل های قرآنی صرفابراساس آرای دو اندیشمند بزرگ اسامی در سده اخیر یعنی علمه طباطبایی و شهیدمطهری بیان شده است. در نهایت، جم عبندی و تحلیل اطلاعات گردآوری شده، مارا به این نکته رهنمون م یسازد که اولا فهم صلح و زندگی مسالمت آمیز در گرو فهمجهاد و دفاع است و ثانیا باید تاش شود جامعه بر اساس نگاه اصالت الاجتماع ادارهگردد و این باور، مبنای درک و کنش اجتماعی افراد و نهادهای اجتماعی قرار گیرد.با توجه به آیات راهبردی 64 آل عمران و 13 حجرات به وجود آوردن شرایط شناختمتقابل، ضامن امنیت پایدار و زندگی مسالمت آمیز بشر خواهد بود و در واقع تحلیلو نگاه به وقایع از منظر دیگران و تاش برای درک متقابل را تحقق بخش ارزش هایانسانی دانسته است.

کلیدواژه ها

دیپلماسی فرهنگی، امنیت پایدار، اسلام، ارتباطات بین الملل

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.