ارزیابی و اولویت بندی مداخله در احیاء و بازسازی بافتهای فرسوده شهری(نمونه موردی: شهر اندیمشک)
- سال انتشار: 1398
- محل انتشار: ششمین کنگره ملی عمران، معماری و توسعه شهری
- کد COI اختصاصی: ICSAU06_0875
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 469
نویسندگان
استادیار گروه عمران، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران
چکیده
یکی از معضلات جدی که بسیاری از شهرهای ایران با آن روبه رو هستند، فرسودگی بافتهای شهری است. از آنجایی که اینگونه بافتها مشکلات فراوانی را برای شهرها به وجود آورده و طرحهای شهری را با مشکل اجرایی مواجه میکند، لزوم شناسایی این بافتها و همچنین مداخله و اولویت بندی پهنه های مداخله به منظور اعمال راهکارهای منطقی و متناسب جهت ارتقای کیفیت فضاهای شهری در این بافتها ضروری به نظر میرسد. در این میان استان خوزستان با 9,6 درصد بیشترین مساحت بافت فرسوده کشور را در خود جای داده است. شهر اندیمشک یکی از شهرهای استان خوزستان است که دارای 4 محله فرسوده بوده از این رو هدف این تحقیق ارزیابی و اولویتبندی مداخله در بافتهای فرسوده این شهر می باشد. روش این تحقیق توصیفی-تحلیلی است که جهت تحلیل اطلاعات از مدل سلسله مراتب فازی در محیطArc GIS استفاده گردید. نتایج حاکی از آن است که از نظر شدت فرسودگی، مساحت بلوکهای در اولویت اول و دوم مربوط به محله زیباشهر بوده است.از نظر نوع مداخله بیشترین مساحت بافت فرسوده با مداخله بازسازی(تخریب و ساخت مجدد)، مربوط به بافت فرسوده محله زیباشهر در مداخله نوسازی (تعمیر، انطباق و بهروز کردن و تجمیع)، بیشترین مساحت مربوط محله ساختمان در مداخله نوسازی (انطباق و به روز کردن و تجمیع)، بیشترین مساحت نیز مربوط به محله ساختمان و در مداخله نوسازی (تعمیر و استحکام بخشی)، بیشترین مساحت مربوط به محله قلعه لور بوده است.در مجموع پس از بررسی محلات براساس شاخص های مورد مطالعه به کمک مدل سلسله مراتبی فازی مشخص گردید محله زیباشهر با امتیازی فازی 0,57 در اولویت اول، محلات پشت بازار با 0,45 و ساختمان با 0,39 در اولویت دوم و محله قلعه لور با 0,27 در اولویت سوم مداخله قرار گرفته است.کلیدواژه ها
مدل سلسله مراتب فازی، مداخله، احیاء و بازسازی، بافت فرسوده، اندیمشکمقالات مرتبط جدید
- پهنه بندی خطر سیلاب با استفاده از سیستم اطلاعات جغرافیایی و سنجش از دور (مطالعه موردی: غرب استان مازندران)
- بتن جاذب دی اکسید کربن: راهکاری نوین برای کاهش اثرات زیست محیطی
- بتن با قابلیت تغییر شکل: نوآوری در مصالح ساختمانی برای سازه های انعطاف پذیر و پایدار
- بررسی رفتار دینامیکی ساختمان های بلند در برابر زلزله با استفاده ازمیراگرها
- تعیین تابع شکل بهینه ی سیستم تک درجه آزادی معادل دیوار برشی فولادی مرکب
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.