مروری بر تاثیر نورولوژیک محرکهای محیط و معماری فضای سکونت با محوریت آسایش مقاله شماره (محرکهای مورد بررسی: نور، طبیعت و گیاهان، رنگ، مصالح، جهت یابی)
- سال انتشار: 1398
- محل انتشار: ششمین کنگره ملی عمران، معماری و توسعه شهری
- کد COI اختصاصی: ICSAU06_0667
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 726
نویسندگان
دکتری تکنولوژی معماری دانشگاه شهاب دانش قم،
دانشجوی کارشناسی ارشد معماری دانشگاه شهاب دانش قم
چکیده
زندگی مدرن، فشارهای عصبی متعدد و بیماری های شایع مغزواعصاب را در پی دارد؛ آمارهای تکان دهنده مربوط به اختلالات عصبی و سکته های مغزی و از طرفی اهمیت بسیار بالای فضای ساخته شده و اثرات قابل توجه محرکهای محیطی بر فرآیندهای نورولوژیک و آسایش انسانی، ضرورت پرداختن بهاین مهم را دو چندان نموده است. در حقیقت تمامی ویژگیهای محیطی و عناصر موجود در فضا، حواس انسان را تحت تاثیر قرار داده و هر عنصر و خاصیت فضایی به نوبهی خود و در درجات مختلفی به تحریک حواس انسان پرداخته و او را به حالت و وضعیت ویژهای سوق میدهند. به طور مثال عواملی چون: نور محیطی، درجه حرارت فضا، هندسه محیط، امکان جهتیابی و بسیاری عناصر و محرکهای محیطی قادرند آسایش انسان را دستخوش تغییر نمایند. لذا بهره گیری از علوم اعصاب (نوروساینس)، جهت دستیابی به راهکارهایی جهت طراحی فضاهای زیستی، با محوریت ارتقای آسایش، میتواند جهت کاهش ویا پیشگیری از بسیاری از اختلالات عصبی و ارتقای سطح کیفی فضا و سلامت فردی حائز اهمیت بسیار باشد. تحقیق پیش رو درنظر دارد، با کاوش در میان متون علمی- پژوهشی حوزه ی نوروساینس، به بررسی تاثیرات نورولوژیک محرک های محیطی پرداخته و با بهره گیری از علوم شناخت محور به مجموعهای از بایدها و نبایدهای طراحی فضای مصنوع، دستیابد. هدف این مقاله، ارائه راهکارهایی به طراحان با تکیه بر علوم اعصاب و محوریت ارتقای سطح آسایش فردی است که تا حد قابل ملاحظه ای با طراحی صحیح محیط مصنوع امکان پذیر خواهد بود.کلیدواژه ها
محرک های محیطی، معماری، علوم اعصاب، نوروساینس، نوروآرکیتکچر، آسایش.مقالات مرتبط جدید
- پهنه بندی خطر سیلاب با استفاده از سیستم اطلاعات جغرافیایی و سنجش از دور (مطالعه موردی: غرب استان مازندران)
- بتن جاذب دی اکسید کربن: راهکاری نوین برای کاهش اثرات زیست محیطی
- بتن با قابلیت تغییر شکل: نوآوری در مصالح ساختمانی برای سازه های انعطاف پذیر و پایدار
- بررسی رفتار دینامیکی ساختمان های بلند در برابر زلزله با استفاده ازمیراگرها
- تعیین تابع شکل بهینه ی سیستم تک درجه آزادی معادل دیوار برشی فولادی مرکب
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.