سال انتشار: 1398
محل انتشار: ششمین کنگره ملی عمران، معماری و توسعه شهری
کد COI مقاله: ICSAU06_0630
زبان مقاله: فارسیمشاهد این مقاله: 101
فایل این مقاله در 14 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 14 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله تدوین اصول سازگارسازی در جهت تخصیص کاربری مجدد مجموعه های صنعتی؛ برای برنامه ریزی احیا کارخانه نخریسی و برق خسروی مشهد
چکیده مقاله:
رکن اساسی حفاظت از آثار تاریخی فرهنگی از جمله مجموعه های صنعتی، تشخیص و تعریف درست ارزش های موجود در این آثار است، چرا که با شناخت و تبیین این ارزشها سطوح مداخله در آثار معین می شوند. بناهای صنعتی ارزش های اجتماعی، فرهنگی و عاطفی زمانشان را در کنار ارزش های سیاسی و عملکردی بهمراه دارند و از دستاوردهای پیشرفت دانش و تکنولوژی میباشند. این عرصه ها در طول زمان و با هدایت مجموعه های صنعتی به خارج شهرها، متروک شده اند. فضاهای باز و بسته بزرگی که در این سایت ها به واسطه نیازهای تولید آن زمان درنظرگرفته شده بودند، میتوانند فرصت بسیار مناسبی در جهت تخصیص کاربری مجدد و پاسخ به نیازهای شهری باشند. سوال اصلی به این شکل مطرح می شود که رویکرد جهانی برای تعریف اینگونه کاربری ها چگونه است و چه دستورالعمل هایی را میتوان به طور طبقهبندی برای سازگارسازی بنای صنعتی واجد ارزش تدوین کرد سازگارسازی دو وجه دارد: وجه برنامه ریزی سازگارسازی و وجه حفاطتی آن که در قالب تخصیص کاربری محقق میشود. و بر این فرضیه استواراست که ساختمانها در کاربرد یا شرایطشان در زمان فعلی دارای کاربری مناسب نیستند و نیاز مبرم به برنامه ریزی سازگارسازی برای چنین بناهایی وجوددارد. تخصیص کاربری با این رویکرد صورت می گیرد که این عرصه های وسیع درون شهری قابلیت جذب مخاطب از گروه های اجتماعی حداکثری را داشتهباشند. هدف از این مقاله معرفی مولفه هایی برای برنامه ریزی فضایی مجموعه های صنعتی با کاربری عمومی فرهنگی است که با رویکرد توصیفی و استدلال منطقی و روش تحقیق کیفی کاربردی محقق گردیده است. مطالعاتی در این زمینه توسط داگلاس، لاتام، گوسنه، میسرلوسوی، کاسنز و بولن صورت گرفته است که در این پژوهش مطالعه شده و مورد بررسی قرارگرفت. همچنین ضمن معرفی اصول جهانی سازگارسازی برای بناهای صنعتی، ضوابط تدوین شده برای سازگارسازی ساختمانهای صنعتی درکشورهای توسعه یافته بررسی شد و پس از مطالعه طرحهای فرادست و انجام مطالعات میدانی، روی کارخانه نخریسی به عنوان اولین کارخانه ی شرق کشور بومی سازی شد.
کلیدواژه ها:
حفاظت مدرن، استفاده مجدد، میراث صنعتی، سازگارسازی بناهای صنعتی
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/1003461/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:درسوئی، رافعه و آزاد، میترا و حناچی، پیروز،1398،تدوین اصول سازگارسازی در جهت تخصیص کاربری مجدد مجموعه های صنعتی؛ برای برنامه ریزی احیا کارخانه نخریسی و برق خسروی مشهد،ششمین کنگره ملی عمران، معماری و توسعه شهری،تهران،،،https://civilica.com/doc/1003461
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1398، درسوئی، رافعه؛ میترا آزاد و پیروز حناچی)
برای بار دوم به بعد: (1398، درسوئی؛ آزاد و حناچی)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات پیشنهادی مرتبط
- بررسی مولفه های ارتقا کیفیت زندگی در شکل گیری محله پایدار شهری ( نمونه موردی : محله بریانک منطقه 10 تهران )
- عوامل معماری تاثیرگذار درکیفیت اجتماع پذیری فضاهای تفریحی نمونه موردی:مجموعه فرهنگی باغ آرامگاه حکیم ابوالقاسم فردوسی
- بررسی عملکرد میدان شهری مطالعه موردی شهر رشت
- بناهای میان افزا واسطه حضور سازه های نوین در بافت های تاریخی
- نگرشی بر توسعه میان افزا (توسعه درون زا) و نقش راهبردی آن در توسعه پایدار شهری
مقالات فوق بر اساس داده کاوی مقالات مطالعه شده توسط پژوهشگران محاسبه شده است.
مقالات مرتبط جدید
- استفاده از الگوریتم فرا ابتکاری رقابت استعماری در محاسبات ابری
- مجازی سازی توابع شبکه( NFV)
- Identification The Dynamic of ECoGs of WAG/Rij in Transition From Preictal to Epileptic Seizures
- کنترل و شبیه سازی جبران ساز موازی مبتنی بر مبدل CHB
- Robust control for nonlinear fractional order time delayed systems
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.