مطالعه تاثیر پارامترهای هندسه تیر پیوند برشی پیچی قابل تعویض با اتصال به جان در برابر بارگذاری مونوتونیک

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: ششمین کنگره ملی عمران، معماری و توسعه شهری
  • کد COI اختصاصی: ICSAU06_0568
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 812
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نصره سوینی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی سازه، موسسه آموزش عالی فخر رازی ساوه، ایران

نوید سیاه پلو

استادیار گروه مهندسی عمران، موسسه آموزش عالی جهاد دانشگاهی خوزستان، ایران

چکیده

مهاربند واگرا (EBF) به دلیل سختی، شکل پذیری و ظرفیت جذب انرژی خوب انتخاب بسیار مناسبی برای مقابله با نیروهای جانبی در ساختمانها است. برای برطرف ساختن نواقص شیوه جاری در طراحی سازه های فولادی، یک روش خلاقانه شامل طراحی EBF با تیرپیوند قابل تعویض غیرخطی (RLB) پیشنهاد شده است. قرار دادن پیوند قابل تعویض در محل اثر غیر الاستیک قابل انتظار، امکان جدا کردن المان پیوند از اعضای باقی مانده EBF را فراهم میکند. این امر موجب کنترل مستقل مقاومت مورد نیاز و امکان بازرسی و تعویض اقتصادی پیوندهای آسیب دیده میشود. یکی از انواع رایج RLB، تیر پیوند با مقطع دوبل ناودانی با اتصال پیچی به جان است. اعتبارسنجی نمونه عددی نسبت به یک مدل آزمایشگاهی تحت بارگذاری چرخهای و بارگذاری ثابت (یکنوا ) به کمک نرم افزار ABAQUS انجام شد. سپس16مدل جدید ایجاد شده و تحلیل استاتیکی غیر خطی با بارگذاری مونوتونیک (یکنوا) در این نرم افزار روی مدلها انجام شد. نتایج در محدوده فرضیات این مقاله نشان میدهد در پیوند برشی افقی تعویض پذیر با اتصال جان، تسلیم برشی روی داده و نقش فیوز لرزه ای شکل پذیر حاصل شد. با انتخاب صحیح پارامترهای متغییر اجزا تشکیل دهنده تیر پیوند در تولید مدلها، ظرفیت مقاومت برشی، شکلپذیری و استهلاک انرژی افزایش مییابد. در این بین تاثیر افزایش شماره مقطع تیر پیوند آشکارتر است. عیار فولاد تیر پیوند تاثیر مهمی بر پیشگیری از شکست زودهنگام اتصال، دارد.

کلیدواژه ها

تیر پیوند پیچی تعویض پذیر، تسلیم برشی، مدل المان محدود، بارگذاری مونوتونیک ، زاویه چرخش تیر پیوند

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.