بررسی مفهوم اجتماع پذیری و تعامل اجتماعی در فضاهای شهری

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: ششمین کنگره ملی عمران، معماری و توسعه شهری
  • کد COI اختصاصی: ICSAU06_0566
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 653
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شادی نسترنی

دانشجوی دکتری مهندسی معماری، مدرس دانشگاه فنی دختران کرمانشاه

الهه محبی امین آبادی

دانشجوی کارشناسی رشته معماری، دانشگاه فنی دختران کرمانشاه

نگین غلامی

دانشجوی کارشناسی رشته معماری، دانشگاه فنی دختران کرمانشاه

سمانه امیری

دانشجوی کارشناسی رشته معماری، دانشگاه فنی دختران کرمانشاه

چکیده

میزان موفقیت فضاهای شهری با میزان استفاده از آن فضا و حضور انسان در آن متناسب است. در واقع معماری و شهرسازی باید به جای افتراق و جدایی در پی افزایش تعاملات اجتماعی و همبستگی انسان ها باشد. اما آنچه امروزه در اغلب این فضاها با آن روبرو هستیم، کاهش روابط و مشارکت اجتماعی ساکنان است. شهر به عنوان بستر زیست آدمی می بایست سرشار از عرصه های جمعی برای تعاملات انسانی و اجتماعی باشد. امروزه فضاهای عمومی شهری نقش بسیار مهمی را در شهرها دارا می باشند . عملکرد فضاهای عمومی بسیار وسیع و متنوع است و آن ها در کنار برآورده کردن نیازهای مردم، مکانی برای تبادلات فرهنگی و اجتماعی افراد مختلف به شمار می آیند. هدف اصلی در این مبحث ایجاد فضای عمومی اجتماع پذیر است که باعث شود فضای عمومی از نظر مراجعه کنندگان مطلوب تر و دلپذیرتر بوده و عاملی برای ترغیب حضور و افزایش میزان برقراری ارتباط با دیگران باشد.در سامان دهی شهرهای امروزی، نظم مبتنی بر زندگی اجتماعی به عنوان مفهومی انعطاف پذیر و سازگار با حیات جمعی می تواند اساس نظام شهرهای قرار گیرد. در چنین نظمی، ساختار شهر بر اساس فضاهای جمعی قوام پیدا می کند که وجود مفاهیمی مثل سرزندگی و اجتماع پذیری در آن فضاها، براهمیت و لزوم توجه به آن ها را در طراحی شهری می افزاید که در همین راستا تلاش پژوهش حاضر بر این بوده تا با شناسایی عوامل موثر بر سرزندگی فضاهای عمومی به تاثیر سرزندگی بر اجتماع پذیری آن فضاها بپردازد.از این رو در این تحقیق که به رو توصیفی تحلیلی و به کمک داده های کتابخانه ای و دیگر مقالات موجود در این زمینه جمع آوری گردیده سعی بر آن شده که ابتدا به بررسی مفهوم اجتماع پذیری و تعامل اجتماعی پرداخته سپس به تعریفی از فضاهای شهری رسیده و در آخر تاثیر موارد یاد شده را بر یکدیگر بررسی نماییم.

کلیدواژه ها

اجتماع پذیری، تعاملات اجتماعی، فضای عمومی، مشارکت جمعی، فضای شهری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.