ارزیابی تاثیرعوامل عدم تحقق سیستم مدلسازی اطلاعات ساختمان درصنعت ساختمان بندرعباس

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: ششمین کنگره ملی عمران، معماری و توسعه شهری
  • کد COI اختصاصی: ICSAU06_0541
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 431
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محسن دادرس

استادیار گروه مهندسی عمران، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد بندرعباس، ایران،

علی درانی

دانشجوی کارشناسی ارشدعمران- مهندسی و مدیریت ساخت، دانشگاه آزاداسلامی واحد واحد علوم تحقیقات پردیس بین المللی قشم

چکیده

در حال حاضر، تکنولوژی BIM به عنوان یک ابزار مدرن و کارآمد در عرصه مهندسی ساختمان شناخته شده که موجب پیدایش تحولات بنیادی درتمامی حوزه های وابسته به ساخت و ساز شده است. داشتن معیاری برای ساخت و ساز با روش و متد علمی در شهر بندرعباس و استفاده از روش های اجرایی مناسب به همراه طرح های متناسب با اقلیم و موقعیت جغرافیایی منطقه و مصالح ساختمانی استاندارد و قابل قبول یکی از شرایط حتمی و لازم برای ارتقاء کیفیت ساخت و ساز می باشد. هدف از انجام تحقیق حاضر، ارزیابی عوامل عدم تحقق سیستم مدل سازی اطلاعات ساختمان در صنعت ساختمان بندرعباس است. برای این منظور، از یک فرآیند تصمیم گیری سلسله مراتبی فازی موسوم به روش FAHP استفاده شده است. مولفه های اصلی و فرعی مربوط به چالش های مدلسازی ساختمان بر اساس این روش دسته بندی شده و در نهایت به اولویت بندی آنها پرداخته شده است. نتایج بدست آمده از تحقیق نشان دادند که مولفه های تجسم طرح و تجزیه و تحلیل ساختمان با نمره 650 / 0=S و 623 / 0=S از چالش زا ترین مولفه ها در این زمینه هستند. در این میان برنامه زمان بندی نیز با نمره 429 /0 S= از اهمیت بالائی در تحقق BIM در ساختمان سازی بندرعباس برخوردار است.

کلیدواژه ها

سیستم مدلسازی اطلاعات ساختمان ،موفقیت پروژه ،صنعت ساختمان ،تحلیل FAHP ،بندرعباس

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.