بررسی نقش موثر گردشگری الکترونیکی در توسعه پایدار صنعت گردشگری شهری(نمونه موردی - کلانشهر تبریز)

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: ششمین کنگره ملی عمران، معماری و توسعه شهری
  • کد COI اختصاصی: ICSAU06_0506
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 482
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رامین آذرپور

کارشناس ارشد مهندسی معماری ، باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد ایلخچی، دانشگاه آزاد اسلامی، ایلخچی، ایران

چکیده

در حال حاضر گردشگری فعالیتی قدرتمند و حرفه ای بزرگ در سطح جهان است. توسعه فن آوری اطلاعات و ارتباطات مبتنی بر اینترنت، در صنعت گردشگری تاثیری شگرف برجای گذاشته و به اساسی ترین و مهم ترین مولفه آن بدل گشته است تا جایی که صنعت گردشگری و مسافرت بعنوان دومین و بزرگترین استفاده کننده از اینترنت بعد از صنعت سخت افزار شناخته می شود و بیشترین درآمد ایجاد شده از طریق اینترنت به صنعت گردشگری اختصاص دارد و در حدود بیست و یک درصد از مبادلات الکترونیکی را به خود اختصاص داده است. گردشگری الکترونیکی حضور در سرزمین دیجیتالی وب، مشاهده داده های صوتی، متنی و تصویری از دنیای فیزیکی و دسترسی به کلیه خدمات و سرویس های مورد نیاز گردشگران بصورت متمرکز بر اساس فن آوری اطلاعات و ارتباطات مبتنی بر اینترنت است. این پژوهش بدنبال پاسخگویی به چگونگی، اهمیت و ارزیابی چالش هایی که گردشگری الکترونیکی در تقابل و تعامل با توسعه پایدار صنعت گردشگری شهری مواجه بوده است، می باشد. در این راستا مفاهیم، امکانات و خدمات قابل ارائه بر پایه تکنولوژیهای VR و AR، محدودیت ها، مزایا، نمونه های مشابه و الزامات ساختاری گردشگری الکترونیکی بر پایه فن آوری اطلاعات و ارتباطات مبتنی بر اینترنت با بهره گیری از روش تحلیلی - توصیفی و رجوع به استاد کتابخانه ای و مشاهده بررسی و نگاشته شده است. نتایج حاصل از این تحقیق بیانگر مهمترین دلایل عدم توسعه گردشگری الکترونیکی شهر تبریز و نیز ضروری بودن ایجاد زیر ساخت های سخت افزاری و نرم افزاری نظام گردشگری الکترونیکی شهر تبریز، در جهت توسعه پایدار و شکوفایی صنعت گردشگری تبریز می باشد و می بایست، مسئولان امر بویژه شهرداری تبریز و سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گام هایی اساسی، در این راستا بردارند. نتایج کلی این پژوهش را می توان به دیگر شهرهای کشورمان ایران متناسب با پتانسیل های گردشگری موجود، بسط و تعمیم داد.

کلیدواژه ها

گردشگری شهری، گردشگری الکترونیکی، توسعه پایدار، گردشگری پایدار، ، فناوری اطلاعات و ارتباطات، واقعیت افزوده، واقعیت مجازی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.