بررسی گسترش پذیری مسکن با توجه به راهکار های معماری اقتصادی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: ششمین کنگره ملی عمران، معماری و توسعه شهری
  • کد COI اختصاصی: ICSAU06_0498
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 917
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی خردور

گروه معماری، دانشکده فنی مهندسی، موسسه آموزش عالی مازیار، رویان، ایران

حمیدرضا دلفانیان

دانشجوی دکتری، گروه معماری، دانشکده فنی مهندسی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد سمنان، ایران

چکیده

موضوع مسکن به عنوان یکی از نیاز های اساسی انسان همیشه مورد توجه جوامع بوده و از جهتی پر اهمیت است که نیاز ها و عوامل انسانی از قبیل زیستی، اقتصادی و اجتماعی تاثیر مستقیمی بر روی موضوع مسکن می گذارند. از طرفی دولت ها همیشه در صدد یافتن راهکاری برای تامین مسکن مناسب در جامعه ی خود بوده اند. نیاز به مسکن در قانون اساسی ایران نیز بیان شده است. طبق اصل سی و یک قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، داشتن مسکن مناسب حق هر فرد و خانواده ی ایرانی است. از این رو باید توجه داشت، وجود مشکلات اقتصادی در مسکن موجب پدیده ی افزایش هزینه ی خرید مسکن، افزیش هزینه ی اجاره نشینی، کاهش کیفیت ساخت و ساز، افزایش آپارتمان سازی صرفا به منظور سود بیشتر و عدم توجه به استاندارد و نیاز ها شده است. تمامی موارد ذکر شده، ساخت مسکن مناسب و با کیفیت را تبدیل به یک پروسه ی بسیار پر هزینه کرده است. در این مقاله با روش توصیفی و تحلیلی به بررسی راهکار های معماری اقتصادی برای دستیابی کاهش هزینه های پروسه ی ساخت پرداخته شده است. راهکار هایی که هرکدام نقاط قوت و ضعف متفاوتی دارند و می توان با ترکیب این راهکار ها و قرارگیری مناسب در مراحل مختلف ساخت، موثر واقع شوند. این مقاله به راهکاری برای گسترش و انعطاف واحد های مسکونی می پردازد که با تقسیم بندی حجم بالای هزینه ها در چند مرحله ی کوچک، به عنوان راهکاری جهت اجرای مسکن مناسب برای عموم جامعه مورد بررسی قرار گرفته است. در این راهکار سعی شده زمان و هزینه ی ساخت را در مراحل ساخت به بخش های کوچک تری کاهش داد.

کلیدواژه ها

مسکن، گسترش پذیری، پایداری اقتصادی، معماری اقتصادی، انعطاف پذیری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.