طراحی خانه معمار اراک با رویکرد معماری بیونیک

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: ششمین کنگره ملی عمران، معماری و توسعه شهری
  • کد COI اختصاصی: ICSAU06_0478
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 970
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سحر حکامی قاسمی

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری،واحد اراک،دانشگاه آزاد اسلامی،اراک،ایران

مرجان خانمحمدی

استادیار،گروه معماری ،واحد اراک، دانشگاه آزاد اسلامی، اراک، ایران

چکیده

یکی از متاخرترین رویکردهای معماری معاصر در جهان امروزی، طراحی و ساخت ساختمان ها با تاکید بر به کارگیری علم بیونیک در ساختار بناها می باشد. معماری بیونیک با واکاوی مکانیزم های موجود در طبیعت به شناخت و بررسی عناصر، ساختار و فرم های طبیعی آن ها می پردازد و با بهره گیری از این الگوها سعی در ایجاد جریان جدیدی در فرآیند طراحی و پروژه های انسان ساخت و ایجاد کالبد انسانی مطلوب در حوزه معماری را دارد. از این رو هدف از نگارش این مقاله، طراحی خانه معمار با رویکرد طبیعت گرایی (معماری بیونیک) است که بر اساس هدف کاربردی و بر اساس ماهیت توصیفی - تحلیلی و روش جمع آوری اطلاعات به شیوه مطالعه منابع کتابخانه ای بوده است، آشنایی با مفهوم معماری بیونیک و شاخصه های موثر آن می باشد. در ابتدا کلیات تحقیق، تعاریف، روش ها و فرضیات تحقیق بیان شده است سپس در رابطه با بهره گیری از طبیعت بررسی هایی انجام شد که به طور کلی نتایج تحقیق نشان داد که شش روش بهره گیری از سازواره های طبیعی در معماری تکنولوژیک خانه معمار و کلا بناهای بزرگ مقیاس شهری می تواند کاربرد یابد که عبارتند از : روش فرمی ، ساختاری ، عملکردی ، فرآیند ، مصالح و نقش و نگار. .سپس باتلفیق دو روش تقلید از طبیعت به تحلیل و طراحی خانه معمار با شاخص های رویکردی بیونیک پرداخته شده است. با استفاده از این روش ها می توان به طراحی معماری پرداخت و گونه ای از معماری به نام معماری بیونیک را مطرح نمود.

کلیدواژه ها

معماری، بیونیک، معماری بیونیک ، اصول طبیعت ،طبیعت، خانه معمار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.