مکان یابی مجموعه ی اقامتی و مراقبتی برای کودکان کار با رویکرد روان شناسی رشد در شهر مراغه با استفاده از مدل AHP

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: ششمین کنگره ملی عمران، معماری و توسعه شهری
  • کد COI اختصاصی: ICSAU06_0400
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 538
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرشته آذین فام

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی معماری،واحد مراغه، دانشگاه آزاد اسلامی،مراغه، ایران

علی آذر

عضو هیئت علمی گروه شهرسازی و معماری، واحد مراغه، دانشگاه آزاد اسلامی، مراغه، ایران

چکیده

کودکان کار یکی از معضلات بزرگ اکثر شهر ها در جهان معاصر است. گسترش پدیده به حدی است که جوامع توسعه یافته و در حال توسعه را به یک اندازه به خود مشغول کرده است. حضور کودکان کاردر صحنه شهر های کشور به تدریج به معضل قابل توجهی تبدیل گشته است. کودکانی که به علل مختلف از داشتن ساده ترین امکانات اولیه زندگی بی بهره بوده به جای زندگی و گزراندن عمر در کانون گرم خانواده روزها در خیابان ها برای بدست آوردن لقمه نانی سرگردانند و شب ها را نیز در خرابه ها پیاده روها و بیغوله ها به طریق رقت انگیزی سپری می کنند. هدف کلی این طرح تحت عنوان طراحی مرکز نگهداری کودکان کار ایجاد مرکزی جهت نگداری مراقبت و آموزش کودکان بی است.حتی در شهرهای بزرگ کشور ما مکان مناسبی برای نگهداری و آموزش کودکان کار وجود نداشته است و معدود مکان هایی که وجود دارد نیز صرفا برای چنین منظوری احداث نگردیده و بر حسب ضرورت در خدمت این گروه از جامعه قرار گرفته است. مقوله مکان یابی مجموعه ی اقامتی و مراقبتی برای کودکان کار به عنوان یکی از معتبرترین فعالیت های خدمات رسان درسطح شهری است. که در فرآیند برنامه ریزی و ارزیابی باید توجه خاصی به این کاربری شود، ، زیرا مکان گزینی صحیح مرکز نگهداری از کودکان کار در سطح شهر میتواند باعث کاهش پدیده کودکان کار، کاهش ترددها و ترافیک و به تبع آن کاهش آلودگی های محیطی، کاهش هزینه های خدمات شهری و ... شود. پژوهش حاضر براساس روش توصیفی-تحلیلی و برمبنای معیارها وضوابط مکان یابی،با هدف مکان یابی مناسب مجموعه ی اقامتی و مراقبتی برای کودکان کار شهر مراغه (جمعیت وتراکم،شعاع پوششی،کاربردی های سازگار و ناسازگار،نزدیکی به شبکه معابرها)ارائه و الگویی بهینه پراکندگی با استفاده از فرآیند تحلیل سلسه مراتبیAHP مشخص شد وسپس ضریب اهمیت و محاسبه وزن معیارها و زیرمعیارها محاسبه گردید.

کلیدواژه ها

مجموعه اقامتی و مراقبتی، کودکان کار، مکانیابی، شهر مراغه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.