رویکرد تدوین استراتژی مواجهه با چالش های فنی و اجرایی شرایط عمومی پیمان با بهره گیری از مدل SWOT

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: ششمین کنگره ملی عمران، معماری و توسعه شهری
  • کد COI اختصاصی: ICSAU06_0358
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 478
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا رخشانی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی و مدیریت ساخت، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بین الملل قشم ، ایران

محسن دادرس

عضو هیات علمی گروه عمران ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرعباس ، ایران

چکیده

شرایط عمومی پیمان به عنوان شالوده اصلی قراردادهای پروژه های عمرانی، با کاستیها، ابهامات و گاه تناقض های موجود خود با سایر قوانین و مقررات کشور، منشا بروز تعارضات متعدد بین کارفرما و پیمانکار و لطمه به اهداف اصلی پروژه میگردد. با توجه به حجم چالش های منتج از آن در پروژه های مختلف و قابلیت شناسایی و مدیریت این ریسک ها، اصرار بر حفظ سند فعلی طی سالیان گذشته و عدم اصلاحات در آن جای بسی شگفتی دارد. در این پژوهش که به روش کتابخانهای ، میدانی و کارشناسی مستقیم انجام گرفته با مراجعه به تحقیقات گذشته و مطابقت دهی فیدیک قرمز بهعنوان مشابه بینالمللی شرایط عمومی پیمان و مصاحبه با کارشناسان متخصص اقدام به نقد تکتک مفاد شرایط عمومی، ریشه یابی مشکلات و بررسی ریسکهای اصلی پروژه های عمرانی گردید و در قالب مدل SWOT با تنظیم جداول EFE (ارزیابی عوامل خارجی) و IFE (ارزیابی عوامل داخلی) و نتایج آن (امتیاز 1.99 در EFE و 2.37 در (IFE که بیانگر ضعف عوامل داخلی و ناکارآمدی در بهرهگیری از فرصت ها و عکس العمل در برابر تهدیدات بود به ارزیابی سیستم و اتخاذ استراتژی تدافعی WT برای کم کردن نقاط ضعف و به حداقل رساندن عوارض ناشی از تهدیدات بود پرداخته شد. در این مرحله با توجه به استراتژی تدافعی منتج از مدل SWOT ، دو راهکار تعریف جدول تخصیص ریسک به عنوان پیوست قرارداد و همچنین تعریف و اجرایی شدن شورای عالی پروژه (متشکل از ذینفعان) به عنوان عالی ترین تصمیم گیرنده در هر پروژه، راهکاری قطعی برای پوشش ناکارآمدی های موجود سند در عرصه پروژه های کشور شناخته شد.

کلیدواژه ها

شرایط عمومی پیمان، چالشهای فنی و اجرایی قرارداد، مواجه ه با چالشهای نشریه 4311، فیدیک، مدل .SWOT

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.