ارزیابی شاخص های شهر خلاق در محله تاریخی جلفای اصفهان

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: ششمین کنگره ملی عمران، معماری و توسعه شهری
  • کد COI اختصاصی: ICSAU06_0326
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 578
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهسا شعله

استادیار بخش شهرسازی، دانشگاه شیراز، گلدشت ۳ معالی آباد، دانشکده هنر و معماری،

علیرضا صادقی

استادیار بخش شهرسازی، دانشگاه شیراز، گلدشت ۳ معالی آباد، دانشکده هنر و معماری

الهام اشرف زاده

دانشجو کارشناسی ارشد طراحی شهری دانشگاه شیراز، شیراز، گلدشت ۳ معالی آباد، دانشکده هنر و معماری،

چکیده

شهرهای خلاق به عنوان مراکز نوآوری، خلاقیت و تبدیل ایده به ثروت، قلمداد می گردند. از این رو سوال اساسی در این رهگذر بر چیستی شهر خلاق و شاخص های آن متمرکز گشته است. در پاسخ به این مورد اندیشمندان بسیار زیادی پاسخ های متفاوتی را ارائه نموده اند اما از آنجا که به شاخص های شهر خلاق، کمتر در بستر تاریخی شهرها پرداخته شده است، از این رو ضرورت این پژوهش ارزیابی این شاخص ها در بستر تاریخی شهرهای ایرانی با توجه به ویژگی های موجود آنها است. به این منظور محله تاریخی جلفای اصفهان به عنوان یکی از ارزشمندترین بافت های دیرپای اصفهان انتخاب گشته است . روش تحقیق این پژوهش مبتنی بر روش های توصیفی-تحلیلی پیمایشی است به این نحو که در گام نخست با استفاده از روش تحلیل محتوا و خوانش متون موجود در ادبیات شهرسازی شاخص های موجود استخراج گشت و سپس با توجه به ارزش های نهفته در بافت های شهری این شاخص ها انتخاب شد سپس با استفاده از تحلیل و ارزیابی قابلیت های بالفعل و پتانسیل های بالقوه محدوده مورد مطالعه، شاخص های موجود کمی سازی شد و در گام پایانی راهکارهایی مانند حمایت از هنرهای بومی و محلی، ایجاد امکان استفاده مردم از فضاهای شهری در ساعات مختلف شبانه روز، حمایت از هنرمندان و افراد خلاق و برگزاری جشنواره ها، کارگاه ها و نمایشگاه ها برای گروه های مختلف سنی به منظور بسترسازی ایجاد فضاهای خلاق ارائه شده است.

کلیدواژه ها

شهر خلاق، خلاقیت شهری، صنایع فرهنگی و خلاق، محله تاریخی جلفای اصفهان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.