بررسی تاثیر سامانه های هوشمند حمل و نقل بر معماری شهر و توسعه پایدار شهری (نمونه موردی محله طرشت-شهر تهران)

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: ششمین کنگره ملی عمران، معماری و توسعه شهری
  • کد COI اختصاصی: ICSAU06_0197
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 582
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احسان کاشانی

دانشجوی کارشناسی ارشد، مهندسی معماری،دانشکده هنر و معماری،دانشگاه آزاد اسلامی،واحد یادگار امام خمینی(ره)شهرری،تهران،ایران.

محمد صفوی

دانشجوی کارشناسی ارشد، مهندسی معماری،دانشکده هنر و معماری،دانشگاه آزاد اسلامی،واحد یادگار امام خمینی(ره)شهرری،تهران،ایران.

بهاره عبدالوهابی

کارشناس ارشد معماری، دانشگاه آزاد اسلامی،واحد علوم تحقیقات،قزوین،ایران.

چکیده

امروزه حمل ونقل جز لایفک زندگی بشری است و همواره به این موضوع و زیرساختهای آن توجه ویژه شده است ، یکی از ستونهای توسعه پایدار همین بخش حمل ونقل می باشد که در برنامه ریزی حمل ونقل سعی میشود با شاخصهای توسعه پایدار سازگاری بیشتری داشته باشد. به طور کلی حمل و نقل پایدار دارای 3 رویکرد می باشد :اقداماتی در جهت کاهش و حذف سفرهای درون شهری، حرکت به سمت شیوه های حمل و نقل غیرموتوری مانند پیاده روی و دوچرخه سواری و استفاده از مکانیزم هایی جهت بهره گیری از فناوریهای نوین، که بحث اصلی این نوشتار است و در پی آن است تا با بررسی سیستم های حمل و نقل هوشمند که نقش بسیار مهمی که در امنیت و پویایی حمل و نقل در توسعه پایدار به عهده دارد دست یابد. از آنجا که در عصر حاضر کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه به دنبال یافتن راهبردی مناسب جهت رسیدن هرچه بیشتر به حمل و نقل پایدار می باشند،معرفی و ضرورت به کارگیری سیستم هوشمند حمل و نقل به عنوان یکی از فناوری های نوین در مدیریت حمل و نقل و ترافیک شهری پرداخته و به نحوه عملکرد سیستم، مزایا،طبقه بندی خدمات و پروژه های آن و تاثیر آن در توسعه پایدار حمل و نقل اشاره می کند .در پایان نیز به بررسی اثرات استقرار سامانه های هوشمند در محله طرشت- تهران در جهت دستیابی به اهداف توسعه پایدار شهری در حوزه حمل و نقل می پردازد و در نهایت به این نتیجه می رسد که استقرار سامانه های هوشمند حمل و نقل در بعد پایداری حمل ونقل در کنار دیگر ابعاد پایداری و مدیریت صحیح بسیار تاثیرگذار می باشد.

کلیدواژه ها

توسعه پایدار،حمل و نقل هوشمند،معماری شهر،ترافیک شهری،محله طرشت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.