راهکارهای افزایش رضایتمندی در طراحی مجتمع های مسکونی سالمندان
- سال انتشار: 1398
- محل انتشار: ششمین کنگره ملی عمران، معماری و توسعه شهری
- کد COI اختصاصی: ICSAU06_0143
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 555
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی معماری، دانشگاه غیرانتفاعی شهاب دانش، قم، ایران
کارشناسی ارشد انرژی معماری، مدرس دانشگاه غیرانتفاعی شهاب دانش، قم، ایران
چکیده
بسیاری از محققان معتقدند که یکی از اثرات زندگی در مجموعه هایی با تراکم بالای جمعیت و کیفیت نامطلوب محیطی، ضعیف شدن پیوندهای اجتماعی بین ساکنین است که خود زمینه ساز کاهش ارتباطات پایدار، عدم مشارکت، کاهش حس رضایتمندی و زوال تدریجی این مجموعه ها میگردد. رضایتمندی ساکنان از محیطهای مسکونی علاوه بر سلامتی جسمانی و روانی ساکنان، بر شاخص های مهم برنامه ریزی، همچون کیفیت زندگی، نرخ جابهجایی و پیشبینی تقاضای مسکن موثر است. از طرفی طراحی فضای مناسب مورد استفاده سالمندان میتواند نقشی موثر بر سرزندگی آنان بعنوان کاربران اصلی این فضاها داشته باشد همچنین وجود فضاهای تجمع پذیر در آنها منجر به ارتباطات وسیعتر، کارگروهی و پویایی میشود. تمرکز پژوهش حاضر بر ارتقاء حس رضایتمندی سالمندان از محیط مسکونی است. مقاله حاضر به جست وجوی چارچوبی نظری برای تشخیص و ارزیابی عوامل و متغیرهای زمینه ای موثر بر رضایتمندی و تدوین مدل نظری برای تحلیل رابطه هریک از متغیرها با میزان رضایتمندی ساکنان به روش مطالعه فراتحلیل و مقایسه نتایج پژوهش های قبلی میپردازد. بر این اساس، از یک سو به تعریف رضایتمندی از محیط مسکونی بر پایه دیدگاه صاحبنظران در این زمینه توجه دارد و از سوی دیگر با جستوجو در مطالعات قبلی، به شناسایی و تحلیل عوامل موثر بر ایجاد رضایتمندی ساکنان پرداخته و مدل پیشنهادی را ارائه مینماید. یافته های پژوهش نشان میدهد که پارامترهای تاثیرگذار بر رضایتمندی سالمندان عبارتند از: -1 تحرک، -2 انطباقپذیری، -3 حفظ استقلال، 4- حفظ روابط اجتماعی که با توجه به این نیازها در انتهای پژوهش راهکاریی از قبیل: -1 استفاده از علائم هشداردهنده ی لامسه ای در ابتدا و انتهای شیب پله ها، -2 ایجاد تنوع فضایی برای داشتن حق انتخاب در انجام فعالیتها و ... ارائه شده است.کلیدواژه ها
محیط مسکونی، رضایتمندی، سالمندان، پارامترهای تاثیرگذار، انطباق پذیریمقالات مرتبط جدید
- پهنه بندی خطر سیلاب با استفاده از سیستم اطلاعات جغرافیایی و سنجش از دور (مطالعه موردی: غرب استان مازندران)
- بتن جاذب دی اکسید کربن: راهکاری نوین برای کاهش اثرات زیست محیطی
- بتن با قابلیت تغییر شکل: نوآوری در مصالح ساختمانی برای سازه های انعطاف پذیر و پایدار
- بررسی رفتار دینامیکی ساختمان های بلند در برابر زلزله با استفاده ازمیراگرها
- تعیین تابع شکل بهینه ی سیستم تک درجه آزادی معادل دیوار برشی فولادی مرکب
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.