بررسی تاثیر نامنظمی در سطوح عملکرد سیستم های دوگانه قاب خمشی با مهاربند واگرا
- سال انتشار: 1398
- محل انتشار: ششمین کنگره ملی عمران، معماری و توسعه شهری
- کد COI اختصاصی: ICSAU06_0121
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 507
نویسندگان
کارشناس ارشد سازه، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد بردسیر، کرمان، ایران
استادیار، دانشکده مهندسی عمران و نقشه برداری، دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناوری پیشرفته، کرمان، ایران
چکیده
در مواردی که پسرفتگی همزمان در دو جهت در یکی از گوشه های ساختمان بیشتر از 20درصد طول پلان در آن جهت باشد باعث ایجاد نا منظمی هندسی در سازه شده و این نا منظمی باعث پیچش در سازه و پیچیده تر شدن رفتار سازه در هنگام وقوع زلزله می گردد. قاب های مهاربندی شده واگرا (EBF) به عنوان سیستمی سخت و شکل پذیر با توانایی بالا در استهالک انرژی شناخته میشود که راه حل مناسبی جهت استفاده در مناطق لرزه خیز می باشد. در یک قاب مهاربندی واگرا وظیفه جذب و استهالک انرژی به عهده تیر پیوند است که مثابه یک فیوز شکل پذیربا جاری شدن در برش و یا خمش از خرابی دیگر اعضاء جلوگیری می کند. سیستم دوگانه ترکیبی قاب خمشی و مهاربند واگرا یکی از سیستم های مناسب باربر جانبی در ساختمان های فولادی محسوب می شود که در این سیستم عمومآ بارهای ثقلی توسط قاب های ساختمانی تحمل شده و قاب های مهاربندی شده عمده ی سختی و مقاومت جانبی سازه را در برابر بارهای جانبی ایجاد می کنند.همچنین طراحی لرزه ای بر مبنای سطح عملکرد، بر خلاف فلسفه های طراحی متداول در آئین نامه ها و روش های طراحی لرزه ای موجود، امکان انتخاب و تعیین و تنظیم عملکرد سازه در شرایط بحرانی را به ما می دهد. در این تحقیق 9 ساختمان فوالدی 5، 10 و 15 طبقه با سیستم دوگانه قاب خمشی متوسط با مهاربند واگرا ویژه به صورت سه بعدی مورد بررسی قرار گرفته اند که شامل سازه های منظم و نا منظم می باشند. این سازه ها تحت تحلیل استاتیکی غیر خطی )پوش آور( قرار گرفته اند و مقایسه نتایج حاصل شده باعث درک مناسبی از تاثیر نا منظمی در رفتار سازه ها گشته است .در این تحقیق تاثیر نا منظمی بر سطوح عملکرد سازه همچنین تاثیر نامنظمی در طراحی بهینه سازه مورد بحث قرار گرفته شده است.کلیدواژه ها
بادبند واگرا، سیستم های دوگانه، نا منظمی هندسی، تحلیل استاتیکی غیر خطیمقالات مرتبط جدید
- Transport Properties and shrinkage of UHPC Containing Presoaked Scoria Sand
- بررسی الزامات دیوار برشی بتن آرمه با بازشو و راهکارهای بهبود خواص فیزیکی و مکانیکی این دیوارها
- تحلیل مقایسه ای روش های مکانیکی و پردازش تصویر در ارزیابی ترک های تیر بتنی مسلح
- مقایسه عملکرد انواع اتصالات در قاب های خمشی فولادی تحت اثر بارهای انفجاری
- ارزیابی تاثیر الیاف مختلف بر روی تقویت خواص بتن های خود متراکم
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.