بررسی آزمایشگاهی رفتار خاک های ماسه ای در اثر افزودن نانورس و آهک مطالعه موردی خاک ماسه ای بابلسر
- سال انتشار: 1398
- محل انتشار: ششمین کنگره ملی عمران، معماری و توسعه شهری
- کد COI اختصاصی: ICSAU06_0084
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 590
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد قائمشهر
استادیار و عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد قائمشهر
چکیده
یکی از روش های بهبود خصوصیات خاک و تبدیل زمین به جایی که ساخت وساز بر روی آن امکان پذیر باشد اصلاح خاک با استفاده از مواد افزودنی به آن است. در این مقاله به بررسی اثر افزودن نانورس و همچنین آهک به مصالح ماسه ای مورد استفاده در روسازی ها پرداخته شده است. نمونه هایی از خاک منطقه بابلسر با افزودنی هایی با درصدهای مختلف آهک و مقاومت فشاری )CBR( نانورس تقویت شده مورد آزمایش قرار گرفتند. بعد از انجام آزمایش های نسبت باربری کالیفرنیا تک محوری، تراکم، برش مستقیم و حدود اتربرگ، مشخصات مکانیکی خاک های مذکور، قبل از اضافه کردن افزودنی ها و مجددا خاک های مذکور با اضافه نمودن افزودنی های مشخص شده با درصدهای متفاوت مورد بازبینی و بررسی قرار گرفتند. نتایج حاصل از آزمایشات نشان می دهد که، با افزودن آهک و نانورس به خاک، حد روانی خاک کم خواهد شد که این میزان کاهش، با افزایش درصدها افزایش می یابد و افزودن 1 درصد آهک به نمونه خاک، تغییری در حد روانی خاک ایجاد نخواهد کرد و همچنین ماسه دارای 5 درصد آهک و 8 درصد نانو رس، کمترین میزان حد روانی را ایجاد کرده است. همچنین نتایج نشان می دهند که استفاده از 5 درصد آهک و 8 درصد نانورس به نمونه های خاک، بیشترین میزان رطوبت بهینه و افزودن 8 درصد آهک و 5 درصد نانو رس به نمونه های خاک، بیشترین میزان دانسیته خشک را در خاک دارای 8 درصدآهک و 3 و 5 درصدنانورس، و همچنین خاک دارای 5 درصدآهک و 8 CBR داشته است. میزان درصد نانورس افزایش یافته است. بیشترین میزان مقاومت فشاری نیز، مربوط به نمونه خاک دارای 5 درصد آهک و 8درصد نانورس بوده است.کلیدواژه ها
خاک ماسه ای، اصلاح خاک، نانو رس، آهکمقالات مرتبط جدید
- Transport Properties and shrinkage of UHPC Containing Presoaked Scoria Sand
- بررسی الزامات دیوار برشی بتن آرمه با بازشو و راهکارهای بهبود خواص فیزیکی و مکانیکی این دیوارها
- تحلیل مقایسه ای روش های مکانیکی و پردازش تصویر در ارزیابی ترک های تیر بتنی مسلح
- مقایسه عملکرد انواع اتصالات در قاب های خمشی فولادی تحت اثر بارهای انفجاری
- ارزیابی تاثیر الیاف مختلف بر روی تقویت خواص بتن های خود متراکم
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.