بررسی تاریخ و تحلیل و تکنولوژی نقوش هندسی و گچ بری در معماری ساسانی
- سال انتشار: 1398
- محل انتشار: ششمین کنگره ملی عمران، معماری و توسعه شهری
- کد COI اختصاصی: ICSAU06_0077
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 835
نویسندگان
دکتری معماری و عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز
دانشجوی دکتری معماری ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز
چکیده
یکی از شاخصترین قومی و بومی هر ملتی همانا اتکاء به دست آوردهایی است که در فرهنگ انسانی واجتماعی از آن به عنوان هندسه یاد میکنند که حاصل فرآیند یک جهان بینی است. جهان بینی یک جهت گیری شناختی اساسی است که دارای نظم و ساختار است. هیچ چیزی در طبیعت نمی توان یافت که بدون ساختارنظم بوجود آمده باشد، این پدیده در معماری با هندسه خود را نمایان می سازد. تا کید اصلی معماری ایرانی بر نوعی جهانبینی زیبایی شناسانه استوار بوده است. ایرانیان در طول قرنهای متمادی همواره ارزش والایی برای زیبایی قائل بوده و علم هندسه را ابزار قدرتمندی برای این کار میدانستهاند که با استفاده از آن توانسته اند تعادل، هماهنگی، زیبایی و نظم را در روی زمین بیافرینند. از آنجا که هدف معماری در گذشته به تصرف درآوردن روح و عقل بود، هندسه ابزاری در دست معماران ایرانی شد تا بوسیله آن اشکالی از گیاهان و جانوران را که در ذات خود مقدس بودند به تصویر بکشند و توسعه دهند . با تجزیه و تحلیل تزئینات دوره ساسانی، میخواهیم دانش هندسه و ریاضیات ایرانیان قدیم را بررسی کنیم . در میان نقوش گچبری های ساسانی، نقوش هندسی جایگاه خاصی دارد و کمتر به آن پرداخته شده است . و اغلب بصورت یک هندسه پنهان مربع و بر اساس تقسینات دایره ای در داخل آن نقوش خود را بدست می آوردند. این تحقیق با هدف مطالعه دقیق بر روی نقوش به ریشهیابی نقوش و موارد استفاده در هنر ساسانی و هندسه این هنر ساسانی ،پرداخته است. تحقیق پیش رو براساس مطالعات کتابخانهای و به روش توصیفی و تحلیلی به بررسی نقوش هندسی در گچبری های ساسانی پرداخته است.کلیدواژه ها
هندسه، ساسانیان، نقوش گچبری، معماری،تکنولوژیمقالات مرتبط جدید
- Transport Properties and shrinkage of UHPC Containing Presoaked Scoria Sand
- بررسی الزامات دیوار برشی بتن آرمه با بازشو و راهکارهای بهبود خواص فیزیکی و مکانیکی این دیوارها
- تحلیل مقایسه ای روش های مکانیکی و پردازش تصویر در ارزیابی ترک های تیر بتنی مسلح
- مقایسه عملکرد انواع اتصالات در قاب های خمشی فولادی تحت اثر بارهای انفجاری
- ارزیابی تاثیر الیاف مختلف بر روی تقویت خواص بتن های خود متراکم
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.