تاثیر دوره های واسنجی متفاوت در برآورد ویژگی های خشکسالی در چهار نمونه اقلیمی ایران

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس منطقه ای تغییر اقلیم
  • کد COI اختصاصی: RCCC06_149
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 489
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

منصوره کوهی

دکتری هواشناسی کشاورزی، پژوهشکده اقلیم شناسی، مشهد، ایران

آزاده محمدیان

کارشناسی ارشد آبیاری و زهکشی، پژوهشکده اقلیم شناسی، مشهد، ایران

ایمان بابائیان

استادیار، رییس پژوهشکده اقلیم شناسی، مشهد، ایران

لیلا ثابت

کارشناسی ارشد اقلیم، اداره کل هواشناسی خراسان رضوی، مشهد، ایران

فاطمه عباسی

کارشناسی ارشد هواشناسی، پژوهشکده اقلیم شناسی،مشهد

چکیده

نمایه های خشکسالی به منظور کمی سازی، پایش و تحلیل این پدیده ارایه شده اند. SPEI یکی از این نمایه ها است که در محاسبه آن از داده های دما و بارش استفاده می شود. فرآیند محاسبه این نمایه شامل دو مرحله است ابتدا پارامترهای مدل محاسبه می شوند و در گام بعدی نمایه خشکسالی برآورد می گردد. در مورد SPEI خود واسنجی شده، سری زمانی متغیر D (تفاضل بارش از تبخیر تعرق) در هر دو مرحله (واسنجی و برآورد) استفاده می شود در این صورت، نمایه ی محاسبه شده را نمیتوان برای مقایسه بین شرایط مطلق خشکسالی چند ایستگاه یا مقایسه خشکسالی بین دوره های مختلف استفاده کرد. این امر بویژه در ارزیابی اثرات بالقوه تغییر اقلیم حائز اهمیت به سزایی است. در این مقاله، بررسی تاثیر انتخاب دوره های متفاوت مرجع (دوره های واسنجی) در محاسبه نمایه خشکسالی و ویژگی های آن (شدت، مدت، سختی و فراوانی) مورد بررسی قرار گرفته است. نتایج نشان داد شدت و مدت همچنین فراوانی رخداد خشکسالی در حالت خود واسنجی نسبت به مقادیر بدست آمده از سایر دوره های واسنجی، کم برآورد می شوند.

کلیدواژه ها

و SPEI ،ویژگی خشکسالی، دوره واسنجی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.