رویکرد انرژی صفر در طراحی مجتمع مسکونی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: سومین کنگره بین المللی عمران , معماری و شهرسازی معاصر
  • کد COI اختصاصی: WCCEAU03_338
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1029
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهرو رزمجو

دانشجوی کارشناسی ارشد ناپیوسته معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز

سیدعطااله طاهایی

استاد دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز

محمدرضا عرب زاده بحری

استاد دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز

چکیده

مصرف انرژی در بخش ساختمان بیشترین میزان مصرف انرژی در جهان را به خود اختصاص داده و کشور ما نیز از این قاعده مستثنینبوده و بیش از 43 درصد از انرژی کشور به این بخش ارتباط دارد. مطالعات انجام شده نشان می دهد مصرف انرژی متوسط در ساختمانهای کشور ما تقریبا 1 برابر مصرف انرژی یک ساختمان در یک ساختمان مشابه اروپائی است. لذا بررسی و انجام این تحقیق نیز به منظوردستیابی به انرژی صفر در مجتمع های مسکونی اهمیت می یابد. از این رو در تحقیق پیش رو پروژه مجتمع مسکونی انرژی صفر به عنواننمونه ایی جهت طراحی با رویکرد انرژیی صفر انتخاب شد. در مراحل اولیه تحقیق به بررسی مبانی نظری و ادبیات مجتمع هایمسکونی، معماری انرژی صفر و معماری سبز پرداخته شد و همچنین اسنادی همچون نقشه پهنه بندی اقلیمی ایران، مبحز 19 مقرراتملی ساختمان موردتوجه قرارگرفت. در مرحله بعد پیشینه تحقیق با بررسی مصادیق و نمونه های موردی مرتبط با موضوع، مورد مطالعهقرار گرفت. سپس به بررسی توصیه های معماری اقلیم و استاندارهای ملی و ضوابط مربوط به مصرف انرژی در معماری پرداخته شد و مجموع راه کارهایی ، جهت رسیدن به ساختمان انرژی صفر ارائه شد . برخی از این راه کارها ، جهت گیری و استقرار صحیحساختمان نسبت به جهات جغرافیایی، استفاده از انرژی های تجدید پذیر در ساختمان، استفاده از بازشوهای دوجداره و ایزولاسیون مناسبفضاها. در نهایت به روش شبیه سازی در نرم افزار دیزاین بیلدر به تحلیل میزان مصرف انرژی در مجتمع مسکونی پرداخته و با بررسی وتدوین مشکلاتی که در مجتمعها و واحدهای مسکونی وجود دارد به ارائه راهکارهایی در طراحی و اجرا می پردازیم تا برآیند مصرف وتولید انرژی در ساختمان در به سمت صفر میل کند.

کلیدواژه ها

انرژی صفر، انرژی های تجدید پذیر، مجتمع مسکونی، ساختمان های سبز

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.