بررسی تطبیقی معماری روستاهای پلکانی مناطق سردسیر و الگوهای پایدارمعماری ایرانی، نمونه مورد مطالعه: روستای پالنگان

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: سومین کنگره بین المللی عمران , معماری و شهرسازی معاصر
  • کد COI اختصاصی: WCCEAU03_316
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 736
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

صلاح الدین مولانایی

دکترای معماری، استادیار و عضو هیات علمی گروه معماری، دانشکده هنر و معماری دانشگاه کردستان

نینا قصلاتی

کارشناس ارشد معماری، دانشکده هنر و معماری دانشگاه کردستان

محمدنوید فتاحی

کارشناس ارشد معماری، دانشکده هنر و معماری دانشگاه کردستان

چکیده

کاربرد مفاهیم پایداری و اهداف توسعه پایدار در جهت کاهش اتلاف انرژی و آلودگی محیط زیست، مبحث معماری پایداررا به وجود آوردهاند. در این معماری، ساختمان نه تنها با شرایط اقلیمی منطقه خود را تطبیق میدهد بلکه ارتباط متقابلیبا آن برقرار میسازد. انسان، طبیعت و معماری راسهای مثلثی هستند که گویی سازنده یک معماری پایدارند که طبیعتبهترین و کاملترین نمونهی آن است و معمار امروز می تواند با الگوبرداری از طبیعت به همراه هنر و تجربیات خود دستبه یک معماری پایدار و همگن با طبیعت بزند.معماری بومی دارای ویژگیهای منحصر به فردی است که ضمن توجه به مسایل زیباشناختی و فرهنگی و حفظ محیطزیست پاسخگوی نیازهای اقلیمی هر منطقه نیز بوده است. فنون و قواعد به کار رفته در این معماری، بسیاری از مفاهیمنوین در عرصه معماری پایدار را داشته و می توانند راهکارهایی پیش روی معماران باشند و این مقاله به بررسی این مفاهیمدر معماری مسکونی روستای پالنگان به طور تطبیقی پرداخته است، بطوریکه پس از مطالعه ی سایت، در جداولی میزانانطباق آن را با معماری پایدار و معماری ایرانی بررسی کرده و پس از تبیین شباهت ها و تفاوت ها، راهکارهایی برای به روزرسانی خصوصیات معماری بومی ارائه داده و در نتیجه گیری با توجه به یافته ها و تشریح آنها راهکارهایی جهت طراحی بنادر این مناطق را عنوان کرده است.

کلیدواژه ها

سکونتگاه کوهستانی، سازگاری با محیط، روستای پالنگان، اصول معماری پلکانی، معماری پایدار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.