روشهای صحت سنجی خود ترمیمی ترک های موجود در بتن

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: سومین کنگره بین المللی عمران , معماری و شهرسازی معاصر
  • کد COI اختصاصی: WCCEAU03_174
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 352
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مصطفی نوری

دانشجو کارشناسی ارشد دانشگاه کردستان

وحید نعمت

دانشجو کارشناسی ارشد دانشگاه کردستان

مراحم آشنگرف

دانشیار دانشگاه کردستان

هوشنگ دباغ

استادیار دانشگاه کردستان

چکیده

از مهمترین ضعف های بتن، میتوان به مقاومت کششی بسیار پایین آن اشاره کرد که اغلب منجر به ایجاد ترک در آنمی شود. این مسئله همیشه یکی از دغدغه هایی می باشد که مهندسین به دنبال راه حلی برای آن بوده و هستند. روشخودترمیم، یکی از جدیدترین روش های ترمیم ترک بتن می باشد. در این روش از سویه های میکروبی برای ترمیم ترکاستفاده می شود. به این صورت که پس از ایجاد ترک در بتن و به محض ورود آب به داخل ترک، میکروب های موجود دربتن فعال شده و شروع به تولید رسوباتی از جنس کربنات کلسیم می کنند. این رسوبات، ترک های ریز درون بتن را پرمی کنند. از مزایای روش خودترمیم می توان به مواردی همچون عدم دخالت و خطای نیروی انسانی، افزایش پایایی ودوام بتن، و کاهش هزینه های تعمیر و نگهداری پس از ساخت اشاره کرد. برای اطمینان از تولید رسوبات کربنات کلسیمتوسط سویه های میکروبی، روشهای مختلفی وجود دارد. با استفاده از این روشها می توان پی برد که آیا رسوبات کربناتکلسیم تولید شده اند یا خیر، همچنین می توان مقدار این رسوبات را اندازه گیری کرد. در این مقاله به بررسی و مقایسه یاین روشها پرداخته شده و کاربرد هر کدام از روشها توضیح داده می شود.

کلیدواژه ها

سویه میکروبی، ترمیم، کربنات کلسیم، میکروسکوپ الکترونی روبشی، پراش اشعه ایکس، طیف سنجی انرژی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.