مروری بر تاریخچه میراگرهای تسلیمی (ADAS,TADAS) در مهاربندهای همگرا

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: سومین کنگره بین المللی عمران , معماری و شهرسازی معاصر
  • کد COI اختصاصی: WCCEAU03_152
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2408
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محسن یوسفی

دانشجوی دکتری سازه، گروه مهندسی عمران،واحد زنجان ،دانشگاه آزاد اسلامی،زنجان،ایران

یحیی نصیرا

استادیار گروه مهندسی عمران،واحدزنجان،دانشگاه آزاداسلامی،زنجان،ایران

علی قمری

استادیارگروه مهندسی عمران،واحد دره شهر،دانشگاه آزاد اسلامی،دره شهر،ایران

چکیده

مهاربندها به عنوان یک سیستم مقاوم در برابر بارهای جانبی مورد استفاده قرار می گیرند. در مهاربندها منابع اتلاف انرژیتسلیم عضو کششی و کمانش عضو فشاری می باشد که اتلاف انرژی در عضو فشاری به علت کمانش به خوبی صورتنمیگیرد و سازه ناگهان دچار ناپایداری می گردد . ولی در سازه هایی که در آنها از میراگر استفاده شده است وجود میراگرسبب میشود که انرژی دریافتی سایر اعضای سازه کاهش یافته و تغییر شکل زیادی در آنها ایجاد نشود، به عبارتی قبل ازاینکه مهاربند فشاری کمانش کند میراگر تسلیم شده و منجربه افزایش شکل پذیری سیستم می گردد. در میان انواعمیراگرها یکی از موثرترین و اقتصادی ترین ابزارها برای جذب انرژی ورودی زلزله به سازه میراگر های فلزی تسلیمی(TADAS و ADAS) است. این میراگرها بیشتر در سیستم بادبندی به کار میروند و قابلیت جذب انرژی زیاد تحت رفتارهیسترزیس را دارند. این میراگرها طوری در سازه جاسازی می شوند که در اثر جابه جایی نسبی ناشی از بار جانبی تحتتغییرشکل قرار گیرند. دراین مقاله مروری به بررسی مطالعات و پژوهش های انجام گرفته برروی این سیستم طی دهههای اخیر خواهیم پرداخت و ضمن ارزیابی وضع موجود ،برخی خلا های تحقیقاتی برای مطالعات آتی را شناسایی و موردبحث قرار خواهیم داد.

کلیدواژه ها

سیستم های جذب انرژی،میراگرهای تسلیمی،میراگرهای هیسترزیس،میراگرهای ADAS, TADAS

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.