مطالعه نحوه پراکنش آلاینده های خروجی منطقه صنعتی غرب تبریز به منظور بررسی اثرگذاری بر کلانشهر تبریز
- سال انتشار: 1398
- محل انتشار: هشتمین همایش ملی مدیریت آلودگی هوا و صدا
- کد COI اختصاصی: CANPM08_033
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1036
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد دانشکده مهندسی شیمی و نفت دانشگاه تبریز
دانشجوی کارشناسی ارشد دانشکده مهندسی شیمی و نفت دانشگاه تبریز
عضو هیات علمی دانشکده مهندسی شیمی و نفت دانشگاه تبریز
چکیده
آلودگی هوا یکی از چالش های مهم زیست محیطی است که بسیاری از کشورهای جهان به ویژه کشورهای صنعتی و درحال توسعه ازجمله ایران با آن مواجه هستند. پتروشیمی و شرکت پالایش نفت تبریز یکی از منابع اصلی آلودگی هوای شهر تبریز و اطراف این شهر می باشند. مدل های پخش آلودگی هوا می توانند روش مناسبی برای بررسی میزان غلظت آلاینده ها و تاثیر هر یک از منابع بر کیفیت هوا در منطقه مورد نظر باشد. در مطالعه حاضر پراکنش آلاینده های xNO ، 2SO و CO توسط مدل AERMOD در اطراف و محوطه داخل این صنایع بررسی شد. با توجه به گلباد فصلی در فصل بهار، مدل AERMOD نواحی با غلظت بالا را نزدیک منابع انتشار تخمین زد و در سایر فصل ها پراکنش آلاینده ها بهسمت روستای کوجووار متمایل شده است. با مقایسه غلظت های اندازه گیری شده محیطی و غلظت های تخمین زده شده توسط مدل AERMOD ، مشخص شد که مدل AERMOD عملکرد خوبی در تخمین غلظت ها داشته است و با توجه به نقش منابع متحرک جادهای در غلظت آلاینده CO ، مقادیر تخمین زده شده توسط مدل برای این آلاینده کمتر از مقادیر اندازه گیری شده است. همچنین با مقایسه مقادیر تخمین زده شده با مقادیر اندازه گیری شده محیطی در ایستگاه پایش راه آهن تبریز، همانطور که با توجه به نقشه های پراکنش انتظار میرفت، تاثیر آلودگی شرکت پالایش نفت و پتروشیمی تبریز در مقایسه با منابع انتشار دیگر بر شهر تبریز کمتر است و آلودگی این صنایع غرب و اطراف روستای کوجووار را تحت تاثیر قرار می دهد.کلیدواژه ها
آلودگی هوا، مدل پراکندگی AERMOD ، منابع ساکنمقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد دوست دار محیطزیست بهعنوان جایگزین برای صنعت بستهبندی مواد غذایی
- مروری بر کاربرد چارچوبهای فلزی-آلی در جذب دیاکسید کربن
- کنترل بهینه یک مدل دینامیکی امکانات و تسهیلات گردشگری در جهت توسعه پایدار مبتنی بر تاثیرات عوامل محیطی
- بررسی موانع پیاده سازی استانداردهایISO با تاکید بر مدیریت سبز با استفاده از شبکههای عصبی عمیق کانولوشن
- استخراج رمزارز و چالش های آلودگی محیط زیست
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.