بررسی شرایط ژئوشیمیایی و کانی زائی، تشکیل اسکارن قطور شاهین دژ -آذربایجان غربی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: دومین همایش بین المللی زیست شناسی و علوم زمین
  • کد COI اختصاصی: BIOLOGY02_028
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 814
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی رستمی

گروه زمین شناسی دانشگاه پیام نور تهران ایران

بهزاد حاجعلیلو

گروه زمین شناسی دانشگاه پیام نور تهران ایران

عاطفه فخری

کارشناسی ارشد زمین شناسی اقتصادی

چکیده

اسکارن قطور در 34 کیلومتری شمال غرب شهرستان شاهین دژ در استان آذربایجان غربی قرار دارد. توده گرانیتویدی قطور در بین آهک های پرمین قطور نفوذ کرده و باعث اسکارن زائی شده است اسکارن مذکور از نوع کلسیک بوده و شامل اندواسکارن و اگزواسکارن می باشد مطالعات کانی شناسی حاکی از دو مرحله اصلی پیشرونده و پسرونده در تشکیل اسکارن است مرحله پیشرونده شامل دو بخش دگرگونی مجاورتی ایزوشیمیایی و متسوماتیسم پیشرونده و مرحله پسرونده نیز شامل بخش های پسرونده پیشین و پسرونده پسین می باشد بررسی شرایط ژئوشیمیایی محلول هایمتاسوماتیز کننده اسکارن نشان می دهد که مرحله پیشرونده اسکارنی شدن و تشکیل کانی های کالک سیلیکاته بدون آب بین 450-650 ͦC و (فرمول در متن اصلی مقاله) و مرحله پسرونده اولیه و تشکیل کانی های کالک سیلیکاته آب دار و به مقدار جزئی مگنتیت و همایت در دمای کمتر از 400-450ͦC و (فرمول در متن اصلی مقاله) صورت گرفته است.

کلیدواژه ها

توده گرانیتوئیدی، اسکارن، قطور،شاهین دژ، آذربایجان غربی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.