تعیین جهت تنش های نوزمین ساخت در خلیج فارس و زون انتقالی مکران
- سال انتشار: 1398
- محل انتشار: دومین همایش بین المللی زیست شناسی و علوم زمین
- کد COI اختصاصی: BIOLOGY02_009
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 556
نویسندگان
دانشکده علوم زمین دانشگاه تهران
گروه ژئومکانیک، دانشگاه واترلو
چکیده
آگاهی از جهت تنش های امروزی با توجه به اهمیت آن در اکتشافات نفتی، مطالعات ژئوترمال، علوم مهندسی و مخاطرات زمین شناسی امری ضروری است. پایه گذاری نقشه های تنش های برجا و گسترش روزافزون اطلاعات بر روی آنها، خوددلیل دیگری براین اهمیت است.نخستین مطالعات بر روی تنش های برجا نشان داد که حرکت صفحات تکتونیکی عامل ایجاد تنش های برجا هستند. اما با گذشت زمان یافته های جدید مشخص کرد که علاوه بر حرکت صفحات تکتونیکی عوامل درون قاره ای نظیر گسل ها، گنبدهای نمکی و حتی شکستگی ها نیز بسته به مقیاس خود برمیدان تنش های عوامل درون قارهای نظیر گسل ها، گنبدهای نمکی و حتی شکستگی ها نیز بسته به مقیاس خود بر میدان تنش های امروزیاثر گذار هستند.علیرغم اهمیت این نقشه و همچنین پیچیدگی های ساختاری و تکتونیکی ایران و بویژه منطق جنوبی آن متاسفانه تعداد نقاط اطلاعاتی در محدوده بسیاراندک می باشند. در این مقاله، با بهره گرفتن از اطلاعات نمودارهای تصویری درون چاه وهمچنین مکانیزم کانونی زمین لرزه ها به تعیین جهت تنش های برجا در منطقه شرق خلیج فارس و زون انتقالی مکران پرداخته شده است.کلیدواژه ها
نقشه های جهانی استرس، تنش های برجا، ایران، ژئومکانیک مخزنمقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد دوست دار محیطزیست بهعنوان جایگزین برای صنعت بستهبندی مواد غذایی
- مروری بر کاربرد چارچوبهای فلزی-آلی در جذب دیاکسید کربن
- کنترل بهینه یک مدل دینامیکی امکانات و تسهیلات گردشگری در جهت توسعه پایدار مبتنی بر تاثیرات عوامل محیطی
- بررسی موانع پیاده سازی استانداردهایISO با تاکید بر مدیریت سبز با استفاده از شبکههای عصبی عمیق کانولوشن
- استخراج رمزارز و چالش های آلودگی محیط زیست
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.