بررسی ابعاد نظری نقش توانایی مدیریت در اعلامیه های سود فصلی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس ملی پژوهشهای نوین حسابداری و مدیریت در هزاره سوم
  • کد COI اختصاصی: MANACC04_021
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 668
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

صفیه وحیدی مهرجردی

دانشجو ارشد حسابداری دانشگاه علم و هنر یزد

حسین رحیمی

عضو هیئت علمی دانشگاه علم و هنر یزد

محسن رضائی شورکی

مربی حسابداری و عضو هیئت علمی دانشگاه امام جواد(ع) یزد

محمد رضا حاجی قاسمی

دانشجو دکترا حسابداری دانشگاه ملی تاجیکستان

چکیده

سود حسابداری از مهمترین محصولات گزارشگری مالی است که استفاده کنندگان صورت های مالی بیشترین توجه خود را به آن معطوف می کنند. یکی از عوامل مهم و اثرگذار بر سود، مدیریت سود می باشد. سیاست تقسیم سود یکی از قضاوتی ترین و با اهمیت ترین تصمیم هایی است که در حوزه مدیریت شرکتی اتخاذ می شود. زیرا، مدیران با هدف به حداکثر رساندن ثروت سهامداران باید بین علایق مختلف آنان و فرصت های سودآور سرمایه گذاری تعادل برقرار کنند. مدیران می توانند با تصمیمات خود در رابطه با پروژه های عملیاتی شرکت بر کیفیت و پایداری سود اثرگذار باشند. اثری که توانایی مدیریت بر دو جزء نقدی و تعهدی سود دارد، می تواند موجب بهبود پایداری آنها و در نتیجه پایداری سود شود. همچنین مدیران می توانند با انتخاب رویه های حسابداری و یا انجام اقدامات موثر بر سود، به اون مبلغ سودی که مورد نظر خودشان است برسند که ممکن است مغایر با اهداف سهامداران باشد و در بازار پیامدهای مختلفی در پی داشته باشد. یکی از این پیامدها، تغییرات قیمت سهام است که ممکن است از سطح کارای خود فاصله بگیرد. طبق مطالعات و تحقیقات انجام شده در بازار اعلام سود حسابداری واکنش بازار را در پی داشته که این موضوع موید تاثیر سود برآمده از سیستم حسابداری، بر تصمیمات استفاده کنندگان صورت های مالی است. مطالعه حاضر به دنبال بررسی رابطه ی بین اعلامیه سود و توانایی مدیریت می باشد. این مطالعه، توانایی مدیریت را بعنوان عامل تعیین کننده ی از قبل تشخیص داده شده در اعلامیه سود شناسایی می کند.

کلیدواژه ها

توانایی مدیریت، اعلامیه های سود فصلی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.