تاثیر جریان الکتریسیته بر قلب و ارگان های حیاتی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: نهمین کنگره کشوری سوختگی
  • کد COI اختصاصی: NCBMED09_030
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 12356
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شهرام خمیسی

بیمارستان سوانح و سوختگی آیت ا... طالقانی (ره) ، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز ، ایران

چکیده

مقدمه و هدف : آسیب های الکتریکی طیف وسیعی از سوختگی پوستی تا آسیب ارگان های داخلی را شامل می شوند . هدف این مقاله بررسی اثرات منفی جریان الکتریسیته بر قلب و سایر ارگانهای حیاتی است . روش ها : این پژوهش یک مطالعه مروری است که بطور غیر سیستماتیک به بررسی مقالات و سایر منابع پرداخته و اثرات جریان الکتریسیته بر بدن انسان و بخصوص اثرات آن بر قلب و سایر ارگانهای حیاتی پرداخته است .نتایج : بعد از برق گرفتگی نگرانی اصلی آریتمی قلبی تاخیری است . خطر بروز آریتمی تنها 3 درصد است.در صورت عدم داشتن سنکوپ ، برق گرفتگی با ولتاژ پایین و ECG طبیعی میتوان بیمار را از اورژانس مرخص کرد . دو عارضه عمده قلبی ناشی از برق گرفتگی آریتمی و آسیب بافت میوکارد بدنبال عبور جریان الکتریکی هستند .شایع ترین آریتمی ایجاد شده تاکیکاردی سینوسی و PVC است ولی AF ، VT یا VF نیز گزارش شده اند . مواجهه با جریان برق مستقیم با ولتاژ بالا ( مانند صاعقه ) معمولا باعث آسیستول بطنی می شود . . بیشتر آریتمی ها در زمان مواجهه با برق ایجاد میشوند ولی آریتمی های بطنی تاخیری ممکن است 8 تا 12 ساعت بعد ایجاد شوند . افزایش فاصله QT ، تغییرات موقتی مشابه بروگادا ، برادیکاردی ، وقفه سینوسی نیز گزارش شده اند . اسپاسم کرونر ، ترومبوز یاکانتوژن میوکارد ، تشکیل هماتوم در عروق کرونر کوچک و آزاد شدن کاتکل آمین ها از نقاط آسیب دیده میتوانند باعث کاهش پرفیوژن کرونر شوند .RCA آسیب پذیرتر است و لذا اختلالات هدایتی در گره SA و AV نیز ممکن است بروز کند .در اکوکاردیوگرافی هیپوکینزی یا یا فیبروز میتواند آسیبمیوکارد را مطرح کند ولی کاهش LVEF بندرت ایجاد شده است . نتیجه گیری : بیمارانی که افزایش مهمی در سرم تروپونین داشته باشند باید تا 24 ساعت مانیتور شوند و از تمام بیماران دچار برق گرفتگی در اورژانس ECG گرفته شود . آسیب الکتریکی در بیشتر اوقات خوش خیم است ولی میتواند در مواردی که با سوختگی یا آسیب ارگان های داخلی همراه باشد ، کشنده باشد . خطر اصلی مرگ ناگهانی بعلت آریتمی قلبی است .

کلیدواژه ها

آسیب الکتریکی ، سوختگی، میوکارد، آریتمی، ولتاژ

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.