بررسی عوامل موثر بر مدیریت مطلوب بحران های طبیعی در شهر یزد

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس جامع مدیریت بحران و HSE
  • کد COI اختصاصی: DMHSE06_036
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 761
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سید محمد میرجلیلی

کارشناس ارشد مدیریت امور شهری، رئیس سازمان آتشنشانی شهرداری یزد

چکیده

بحران های طبیعی از موانع اصلی توسعه یافتگی هستند، کاهش خسارت های جبران ناپذیر این رخدادها نیازمند شناخت علل، راه حل های مقابله و کاهش مخاطرات می باشد. گروه های انسانی آسیب پذیر دامنه بحران ها را گسترده تر می کنند؛ در این ارتباط می توان گفت: امروزه آسیب پذیری به عنوان عامل تعیین کننده اصلی بحران معرفی می شود. هدف از این تحقیق بررسی و شناسایی عوامل موثر بر مدیریت مطلوب بحران در شهر یزد می باشد. تحقیق، از نظر ماهیت کاربردی و از نظر روش شناختی – اکتشافی است. به منظور تحلیل مهم ترین عوامل موثر بر مدیریت مطلوب بحران در شهر یزد از دید کارشناسان شهرداری و تبدیل آنها به عوامل معنی دار، از آزمون میک مک و دلفی استفاده شده است. نتایج تحقیق با استفاده از روش دلفی حاکی از این است که عامل آموزش با نمره 2.45 در بالاترین رتبه قرار گرفته و بعد از آن عامل ذخیره سازی لوازم و امکانات با نمره 2.12 در رتبه دوم و سپس عاملاطلاع رسانی با نمره 24.5 و در رتبه آخر عامل تجهیزات و اعتبارات با نمره 0.8 قرار گرفته است. همچنین نتایج حاصل از آزمون میک مک مشخص کرد که برای بهبود عملکرد در زمان بحران مجموعه شهر و شهرداری یزد می باید بر تقویت شاخص های تشکیل مداوم جلسات ستاد مدیریت بحران و کارگروه های مرتبط، تهیه برنامه جامع برای مراحل چهارگانه مدیریت بحران، اجرای امور مطابق برنامه مدون، شناسائی حوادث مهم سالهای گذشته شهر یزد، پشتیبانی از اجرای برنامه ها و تمرکز بیشتری صورت پذیرد. این تمرکز باعث خواهد شد که بقیه شاخص ها نیز تحت تاثیر این تمرکز بهبود یابد.

کلیدواژه ها

مدیریت مطلوب، بحران های طبیعی، شهر یزد، میک مک، دلفی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.