حل مساله مکان یابی- مسیریابی لجستیک امداد مبتنی بر رویکرد بهینه سازی استوار

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی نوآوری و تحقیق در علوم مهندسی
  • کد COI اختصاصی: ICIRES05_024
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 828
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

کیانوش کیانفر

دکتری مهندسی صنایع، استادیار دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم تحقیقات تهران

سیده یاسمن میرزکی

کارشناس ارشد مهندسی صنایع، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران غرب تهران

سارا سعیدی

کارشناس ارشد مهندسی صنایع، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران غرب

چکیده

وقوع رویداد های طبیعی و اثرات ناشی از وقوع آنها جوامع کنونی را ملزم به انجام برنامه ریزی های لازم جهت امدادرستانی در وقوع چنین بحران هایی می نماید. آن چه که پس از وقوع یک رویداد از اهمیت بالایی برخوردار است، تامین اقلام اولیه مورد نیاز و ارسال این اقلام به مناطق آسیب دیده می باشد. لجستیک امداد بلایا یکی از فعالیت های اصلی در بحث مدیریت بحران می باشد. اهدافی که در بحث مکان یابی مراکز توزیع امداد دنبال می شوند در پی نزدیکی هر چه بیشتر محل استقرار مراکز توزیع امداد به نقاط آسیب دیده ، خدمت دهی هر چه سریع تر و تلاش در کوتاه ساختن هرچه بیشتر مسافت بین مراکز توزیع و نقاط تقاضا هستند. همچنین با توجه به غیرقابل پیش بینی بودن وقوع بحران ها و تقاضای نقاط آسیب دیده در نظر گرفتن عدم قطعی برای رسیدن به امدادرسانی بهینه کلیدی می باشد. این پژوهش به مکان یابی مراکز توزیع برای تامین و توزیع کالاهای امدادی می پردازد. در واقع هدف یافتن بهترین مکان است تا اینکه یک سیستم توزیع بهینه ایجاد گردد. از آن جایی که در مسئله مدیریت بلایا اغلب داده ها غیر قطعی هستند، در این پژوهش نیز یکی از پارامترهای مسئله که میزان تقاضای مناطق آسیب دیده است، به صورت غیر قطعی در نظر گرفته شده است. بدین منظور در این تحقیق از یک روش Robust سناریو محور بر اساس روش بهینه سازی حداقل سازی حداکثر تابع هزینه سناریوها (min-max Regret ) استفاده شده است.

کلیدواژه ها

بهینه سازی استوار، عدم قطعیت، لجستیک امداد، مکان یابی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.