توسعه طبیعت گردی پایدار بر اساس رویکرد منظر اکولوژی (نمونه موردی: پارک جنگلی نور ) پارک جنگلی نور
- سال انتشار: 1398
- محل انتشار: اولین همایش بین المللی و پنجمین همایش معماری و شهرسازی پایدار
- کد COI اختصاصی: NCSAC05_267
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1123
نویسندگان
استاد عضو گروه معماری، دانشکده مهندسی معماری و شهرسازی، دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی
دانشجوی دکتری معماری، دانشکده مهندسی معماری و شهرسازی، دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی
چکیده
رویکردهای نوین طبیعت گردی و گردشگری بر رعایت جنبه های پایداری محیطی و به ویژه فرهنگ بومی تاکید دارد. همچنین در نظام های برنامه ریزی و طراحی، ضمن توجه به سلامت و حفاظت از جلوه های بوم شناسی بر تدوین راهبردها و سیاست های اجرایی متاثر از توان و محدودیت های محیط طبیعی، مشارکت مردم و سنت های آنها تاکید می شود. در این میان اکولوژی منظر نیز بر نقش انسانی و اثرات آن بر ساختار منظر و عملکردهایش توجه نموده و روش هایی را بر اساس پایداری منظر برای احیای مناطق از بین رفته به ویژه پارک های جنگلی پیشنهاد می شدهد. ازاین رو پزوهش حاضر نیز به منظور توسعه طبیعت گردی در پارک جنگلی نور بر اساس اصول منظر اکولوژیک به چالش ها و فرصت های طبیعت گردی موجوددر جنگل پرداخته و با استفاده از مدل راهبردی SWOT، راهکارهای مناسبی برای دستیابی به طبیعت گردی پایدار جنگلی ارائه می نماید. روش این پژوهش کاربردی- توسعه ای است و ازمتد توصیفی- تحلیلی به جمع آوری اطلاعات اسنادی، کتابخانه ای اقدام شده است. نتایج حاصل از این پژوهش تدوین نقشه راهبردی بر اساس اصول پایداری برای اکوپارک های جنگلی است که بر پایه چهار اصل کلی حفاظت ، توسعه ، آموزش ، فرهنگ و دو عنوان فرعی توالی و مشارکت استوار است.کلیدواژه ها
پایداری، اکولوژی، طبیعت گردی، منظر، پارک جنگلی نورمقالات مرتبط جدید
- راهکارهای طراحی مسیر میدان امام حسین (ع) تا خیابان سبلان با رویکرد پیاده محوری
- واکاوی فضایی زیست پذیری شهری با رویکرد توسعه پایدار (مورد مطالعه: شهر رشت)
- تلاقی برنامه ریزی شهری و ورزش همگانی: تحلیل نظری و رویکردهای نوین
- پیوند مکان سوم و خلاقیت در طراحی فضاهای شهری
- تاثیر تنش های زیستی و غیر زیستی بر درختان شهری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.