تعاملات اجتماعی، راهکاری برای حفظ و نگهداری پل های تاریخی (نمونه موردی: پل های تاریخی شهر اردبیل)

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: اولین همایش بین المللی و پنجمین همایش معماری و شهرسازی پایدار
  • کد COI اختصاصی: NCSAC05_218
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 488
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهسا ستاری نیکخو

دانشجوی دوره کارشناسی ارشد مهندسی معماری، دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه محقق اردبیلی

یوسف جهان زمین

استادیار دانشکده فنی مهندسی، گروه معماری، دانشگاه محقق اردبیلی

چکیده

آثار تاریخی به جامانده از دوره های گذشته معرف تمدن و تاریخچه هر سرزمین است. وجود پل های تاریخی بناشده بر روی رودخانه های شهر نشان از این اصل دارد. پل های تاریخی شهری جزء فضاهای شهری هستند. با این حال با گذشت زمان توجه به برخی از آنها کمرنگ تر شده است، لذا نگهداری و حیات دوباره به این آثار ضروری به نظر می رسد و در این راستا باید برای انتقال این بناها به نسل های آینده تلاش کرد. در کنار توجه به ساختار سازه ای پل ها، به عناصر معناساز در معماری آنها نیز باید توجه شود. ا ین پژوهش به دنبال پاسخی به این پرسش است که تقویت تعاملات اجتماعی در این فضاهای شهری می تواند موثر واقع شود و پل ها را برای گذران اوقات فراغت به مرور زمان به میعادگاهی جهت دیدارها و ارتباط ساکنین شهر با یکدیگر تبدیل کند و همچنین می تواند منجر به امر بازگشت و بقای فرهنگ و تاریخ شود و این امر را هموار تر سازد. این پژوهش با هدف ارتقاء بخشی به تعاملات اجتماعی میان افراد و ساکنین شهر در محدوده پل های تاریخی به منظور حفظ و حیات دوباره آنها، فرهنگ های بومی و سپردن آنها به نسل های واپسین می پردازد. در این پژوهش ابتدا به روش کتابخانه ای به جمع آوری اطلاعات در زمینه ی عملکردی و ویژگی های پل های تاریخی پرداخته شده، سپس به روش توصیفی ومطالعات میدانی به صورت عینی و تجربی، عوامل موثر با تعاملات اجتماعی شناسایی شده و در نهایت مدل و پیشنهاداتی اعم از عوامل تاثیرگذار نظیر عوامل طبیعی، مبلمان شهری، تحرک و پویایی ارائه شده است.

کلیدواژه ها

تعاملات اجتماعی، حفظ و نگهداری، پل های تاریخی، شهر اردبیل

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.